Gizlilik Politikası

Kullanım koşullarımızı görün

Bu çeviri sadece bilgi amaçlıdır ve hukuki açıdan bağlayıcı bir belge değildir. Lütfen orijinal İngilizce hükümlere bakınız.

  1. Gizlilik Kalkanı Çerçevesi
  2. Kişisel Bilgilerin Toplanması
  3. Kişisel Bilgilerinizi ve Gizlilik Tercihlerinizi Güncelleme
  4. Kişisel Bilgileriniz Nasıl Kullanılır?
  5. İşleme için Yasal Dayanaklar
  6. Hizmet Sağlayıcılar / Aracılarla Bilgi Paylaşımı
  7. Verilerin Saklanması ve Taşınması
  8. Seçim / İptal Etme
  9. Kişisel Bilgilerinizin Korunması
  10. Çerezler ve Takip Teknolojileri
  11. Gizlilik Politikasındaki Değişiklikler
  12. Üçüncü taraf sitelere bağlantılar
  13. Sosyal Medya Pencere Öğeleri
  14. Tek Giriş
  15. Yönlendirme Programı E-postaları
  16. Çocuklar
  17. Kişisel Bilgi Toplayan Kuruluşlar
  18. Gizlilikle İlgili Şikayetler

Son güncelleme: 25 Mart 2019.

Bu Gizlilik Bildirimi, Shutterstock’un kişisel bilgileri nasıl yönettiğini ve gizliliğinize nasıl saygı gösterdiğini açıklar. Bu politika zaman zaman değiştirilebilir. Sitelerimizi ziyaret eden veya kullanan kişilerin Gizlilik Politikamızı düzenli olarak incelemelerini öneririz.

Topladığımız ve sakladığımız tüm "Kişisel Bilgiler" (bilgilerin sahibini tanımlayıcı nitelikte olan, bu kişinin tanımlanması, bu kişi ile irtibata geçilmesi ya da bu kişinin bulunması için kullanılabilecek tüm bilgileri içerir), zaman zaman değiştirilen bu Gizlilik Politikasına tabi olacaktır. Bilgilerinizi ve tercihlerinizi güncellemek için “Kişisel Bilgilerinizi ve Gizlilik Tercihlerinizi Güncelleme” bölümüne bakın.

Shutterstock farklı tüzel kişiliklerden oluşmaktadır. Bu gizlilik bildirimi, Shutterstock şirketler grubu adına yayınlanmaktadır. “Shutterstock”, “biz”, “bizim” veya “bize” dediğimizde, aşağıdaki "Kişisel Bilgi Toplayan Kuruluşlar" bölümünde daha ayrıntılı olarak açıklanan, bilgilerinizin kontrolörü veya işleyicisi olarak davranan Shutterstock tüzel kişiliğinden bahsetmekteyiz.

Gizlilik Kalkanı Çerçevesi

Shutterstock AB-ABD Gizlilik Kalkanı Çerçevesi ve İsviçre-ABD Gizlilik Kalkanı uyum yasalarına katılır ve uyumu tasdik edilmiştir. Shutterstock, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden, Birleşik Krallık’tan (BK) ve İsviçre’den alınan tüm kişisel verileri Gizlilik Kalkanı Çerçevesi uyarınca Çerçevenin ilgili İlkelerine göre işlemeyi taahhüt eder. Gizlilik Kalkanı Çerçeveleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için ABD Ticaret Bakanlığının Gizlilik Kalkanı Listesini ziyaret edin. [https://www.privacyshield.gov/list]

Shutterstock, Gizlilik Kalkanı Çerçevesi kapsamında aldığı kişisel verilerin işlenmesinden sorumludur ve ardından, bunları kendi adına hareket eden üçüncü bir tarafa transfer eder. Shutterstock, ileri aktarma yükümlülük hükümleri dahil olmak üzere, AB, BK ve İsviçre’den gelen kişisel verilerin ileri aktarılması konusunda Gizlilik Kalkanı İlkelerine uyar.

Gizlilik Kalkanı Çerçeveleri uyarınca alınan veya aktarılan kişisel verilerle ilgili olarak Shutterstock ABD Federal Ticaret Komisyonu’nun düzenleyici yaptırım güçlerine tabidir. Belirli durumlarda Shutterstock’un ulusal güvenlik veya hukuk yaptırım gereklilikleri dahil kamu yetkililerinin yasal taleplerine karşı kişisel verileri ifşa etmesi gerekebilir.

Sizi tatmin edecek şekilde ele almadığımız çözümlenmemiş bir gizlilik veya veri kullanımı sorununuz varsa lütfen ABD’deki üçüncü taraf sorun çözümü sağlayıcımızla irtibata geçin (ücretsiz): https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

Belirli koşullar altında, Gizlilik Kalkanı web sitesinde [https://www.privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint] daha ayrıntılı olarak açıklandığı şekilde, diğer ihtilaf çözümü prosedürleri kullanıldıktan sonra bağlayıcı tahkime başvurma hakkınız olabilir.

Kişisel Bilgilerin Toplanması

Bir Site ziyaretçisi olarak, Kişisel Bilgilerinizi vermeden de pek çok etkinliğe dahil olabilirsiniz.

Ancak, bir Shutterstock sitesini kullanmak için kaydolduğunuzda ve Shutterstock abonesi olarak ürün veya hizmet siparişi verdiğinizde, size bu hizmetleri sunabilmemiz için aşağıdaki Kişisel Bilgileri sizden toplayabiliriz:

  • Adınız, telefon ve faks numaralarınız, adresiniz ve e-posta adresiniz gibi iletişim bilgileriniz ile
  • Kredi kartınızın numarası, son geçerlilik tarihi kart türü ve fatura adresi gibi faturalama bilgileri;
  • İş unvanı, iş tanımı ve şirket adı ve şirket türü gibi demografik bilgiler; ve
  • Kullanıcı adı ve parola, satın alımınız ve bizden lisansını aldığınız İçerik hakkındaki ayrıntılar dahil profil verileri.

Lisanslama amacıyla Shutterstock’a içerik gönderirseniz, aşağıdaki bilgileri vermeniz istenebilir:

  • Adınız, telefon numaranız, adresiniz ve e-posta adresiniz gibi iletişim bilgileriniz.
  • Shutterstock bu bilgileri doğrulamak için sizden: a) taranmış bir resmi kimlik belgesi yüklemenizi (sunucularımızda güvenli bir şekilde saklanacaktır); veya b) kredi kartı numarası vermenizi isteyebilir. Kimliğinizi doğrulamak için kullanılıyorsa kredi kartı numaranız yalnızca isminizi ve adresinizi doğrulamak amacıyla kullanılacaktır. Kredi kartı numaranız saklanmayacaktır.
  • Ödeme yöntemi, ödeme e-posta adresi, istenilen görüntü adı, içerik odağı, kamera ekipmanı, beceri seviyeniz ve kreatif süreciniz hakkındaki bilgiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmayan ödeme ve katılımcı bilgileri.

Etkinliğe bağlı olarak, vermenizi istediğimiz bilgilerden bazıları zorunlu, bazıları ise isteğe bağlı bilgiler olarak belirlenmiştir. Belirli bir etkinlikle ilgili zorunlu bilgileri sağlamadığınız takdirde, söz konusu etkinliğe katılmanız mümkün olmayacaktır.

Çoğu web sitesinde olduğu gibi, Siteyi kullandığınızda, Shutterstock veya Shutterstock tarafından sözleşme yapılmış üçüncü taraf alt işleyiciler, Siteyi ve Sitenin hizmetlerini kullanma deneyiminizi kolaylaştırmak için bilgisayarınızla ilgili bazı teknik bilgileri ve yönlendirme bilgilerini toplayabilir. Örneğin, bilgisayarınızdaki tarayıcı türü, işletim sistemi, CPU hızı ve İnternet Protokolü (IP) adresi gibi çevresel değişkenleri kaydedebiliriz. Bu çevresel değişkenleri Siteyi ve Sitenin hizmetlerini kullanma deneyiminizi kolaylaştırmak ve takip etmek için kullanırız. Shutterstock, bu çevresel değişkenleri Sitedeki trafik istatistiklerini ölçmek için de kullanır. Siteyi ziyaret eden kullanıcılarımızın ihtiyaçlarını daha iyi anlamak amacıyla zaman zaman bu bilgilerle Kişisel Bilgilerinizi eşleştirebiliriz.

Veri tabanımızdaki hataları gidermek, kullanıcılarımız için kimlik doğrulaması yapmak ve sistemimize yetkisiz girişleri önlemek için, zaman zaman bize gönderdiğiniz Kişisel Bilgiler ile üçüncü taraf kaynaklardan elde edilen bilgileri birlikte kullanabiliriz. Örneğin, iletişim bilgileriniz ile resmi posta kurumu (PTT) tarafından sağlanan adres bilgilerinizi birleştirerek bilgilerinizi onaylayabilir ve veri tabanımızdaki hataları engelleyebiliriz. Doğrudan sizden topladığımız bilgileri, size göndereceğimiz her türlü pazarlama iletişiminin sizin ilgi alanınızın dahilinde veya sizinle ilgili olması olasılığını artırmak amacıyla demografik bilgiler veya şirket bilgileri gibi üçüncü taraf veri tabanlarında depolanan bilgilerle destekleyebiliriz. Bilgiyi işlemek için kullandığınız üçüncü taraf alt işleyicilerin listesini burada bulabilirsiniz.

Mobil Uygulamalarımızı veya Hizmetlerimizi indirip kullandığınızda, kullandığınız cihaz türü ve işletim sistemi sürümü bilgilerini otomatik olarak toplarız. Mobil Uygulamalarımızı veya Hizmetlerimizi indirdiğiniz veya kullandığınız sırada hiçbir zaman mobil cihazınızdan konuma dayalı bilgiler istemeyiz, bu bilgilere erişim sağlamayız ve bu bilgileri izlemeyiz.

Kişisel Bilgilerinizi ve Gizlilik Tercihlerinizi Güncelleme

Talep üzerine Shutterstock, herhangi bir üçüncü taraf adına kişisel bilgilerinizi tutup tutmadığımızı veya işleyip işlemediğimizi size bildirir. Bu bilgiyi talep etmek için privacy@shutterstock.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.

Herhangi bir zamanda Kişisel Bilgileriniz ve gizlilik tercihlerinize erişim sağlama, bunları düzeltme veya silme hakkına sahipsiniz. Bunun için, Kişisel Bilgilerinizin çoğunu anında görebileceğiniz ve değiştirebileceğiniz "Hesabım" bağlantısına tıklayabilirsiniz. Hesabınızı silmek veya bilgilerinizi size hizmet sunmak amacıyla artık kullanmamamızı talep etmek için sitedeki "Hesap Tercihlerim" bağlantısına gidin ve “Hesabımı Sil” başlığı altındaki talimatları izleyin. Katılımcı iseniz profilinizi buradan değiştirebilirsiniz. Güvenlik amacıyla bazı Kişisel Bilgiler sadece destek birimi ile iletişime geçilerek değiştirilebilir. Talebinize makul bir süre içinde yanıt verilecektir.

Kişisel Bilgileriniz Nasıl Kullanılır?

Shutterstock, size hizmet sunmak, yasal yükümlülüklerimize uymak ve ürünlerimizi ve hizmetlerimizi iyileştirmek için bilgilerinizi toplar. Kişisel bilgilerinizi bu Gizlilik Politikasında belirtilen amaçlar dışında üçüncü taraflara satmayız, kiralamayız veya bu taraflarla paylaşmayız. Shutterstock bu bilgileri şu amaçla kullanabilir:

  • Kimlik doğrulaması yapmak ve Shutterstock web sitelerine, mobil uygulamalara ve hizmetlere erişim sağlamak.
  • Finansal işlemlerinizi gerçekleştirmek.
  • Size sipariş / yenileme onaylarını göndermek.
  • Varsa teknik destek ile ilgili haklarınızı veya kayıtlı kullanıcılara sunulabilen diğer avantajları kaydetmek.
  • Müşteri hizmetleri ile ilgili talep ve sorulara yanıt vermek.
  • Hesabınızı yönetmek.
  • İstediğiniz ürün veya hizmet bilgilerini size iletmek.
  • Shutterstock ve belirli üçüncü tarafların özel teklifleri ve hizmetleri hakkında sizi bilgilendirmek.
  • Katıldığınız kampanya ve çekilişleri yönetmek ve sonuçlar hakkında sizi bilgilendirmek.
  • Yasa dışı faaliyetleri ve/veya Hizmet Kullanım Şartlarımızla ilgili ihlalleri soruşturmak, önlemek ve gerekli işlemleri yapmak.
  • Araştırma ve ürün/hizmet geliştirme ihtiyaçlarımızı karşılamak ve Sitemizi, hizmetlerimizi ve tekliflerimizi geliştirmek; ve
  • Hizmetlerimizi, arama sonuçlarını ve tekliflerimizi size yöneltmek dahil olmak üzere deneyiminizi kişiselleştirmek.

Çerezler, günlük dosyaları, şeffaf görseller ve/veya üçüncü taraf kaynakları kullanarak topladığımız bilgileri depolayarak, tercihlerinizin özetini oluşturmada kullanırız. Size en uygun kampanyaları ve pazarlama tekliflerini sunmak, sizin için sitenin içeriklerini geliştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek için kişisel bilgilerinizi ve/veya üyelik kullanım geçmişinizi bu özette bulunan bilgilere bağlarız.

Belirli durumlarda Shutterstock’un, ulusal güvenlik veya hukuk yaptırım gereklilikleri dahil kamu yetkililerinin yasal taleplerine karşı kişisel verileri ifşa etme yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekebilir.

Yasaların gerektirdiği durumlarda (ör. Shutterstock‘a tebliğ edilen mahkeme celbine, ilamına, emrine veya yasal tebligata uygun davranmak için) ve haklarımızın korunması, hukuki ihtilafın önlenmesi, güvenliğinizin veya başkalarının güvenliğinin korunması, sahtekarlık eylemlerinin araştırılması ve/veya bir resmi talebe yanıt verilmesi için kişisel bilgilerinizin ifşa edilmesi gerektiğine inandığımız durumlarda. Böyle bir ifşa eyleminin ulusal güvenlik, yasaların uygulanması veya kamu açısından önemli diğer konular için gerekli olduğunu tespit etmemiz halinde de sizinle ilgili bilgileri ifşa edebiliriz.

Hizmet Sağlayıcılar / Aracılarla Bilgi Paylaşımı

Shutterstock, ürün ve hizmetlerimiz için sizi faturalandırmak üzere dışarıdan bir veya daha fazla kredi kartı işleme şirketi ile çalışır. Bildiğimiz kadarıyla bu şirketler kişisel bilgilerinizi başka herhangi bir amaçla tutmaz, paylaşmaz, saklamaz veya kullanmaz.

Kişisel Bilgilerinizi ayrıca bizim adımıza hizmet gerçekleştirmeleri için belirli şirketlerle paylaşırız. Yalnızca, söz konusu şirketlerin bu hizmetleri yerine getirmesi için gereken Kişisel Bilgileri paylaşırız. Kişisel Bilgilerinizi paylaşmamız gerekebilecek şirketlerin bu verileri bu gizlilik politikası ile uyumlu bir şekilde korumalarını ve bu Kişisel Bilgileri yalnızca Shutterstock için sağlanacak hizmetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla kullanmalarını zorunlu kılarız. Bu üçüncü taraf alt işleyicilerin listesini burada bulabilirsiniz.

Kişisel Bilgileri kendi ürünlerinin veya hizmetlerinin pazarlanması amacıyla başka şirketlere satmayız veya herhangi bir şekilde sağlamayız.

Verilerin Saklanması ve Taşınması

Hesabınız aktif olduğu ve size hizmet sunmak için gerekli olduğu sürece, İçeriği kullanmak için gereken lisansları doğrulamak veya uygulamak ya da yükümlülüklerimizi yerine getirmemiz için gereken şekilde bilgilerinizi saklarız. Hesabınızı silmek veya bilgilerinizi size hizmet sunmak amacıyla artık kullanmamamızı talep etmek için sitedeki "Hesap Tercihlerim" bağlantısına gidin ve “Hesabımı Sil” başlığı altındaki talimatları izleyin. Hesabınıza ulaşamıyorsanız lütfen şu adres ile iletişime geçin: privacy@shutterstock.com. Talebinize 30 gün içinde yanıt verilecektir. Yasal yükümlülüklerimize uygun davranmak, ihtilafları çözmek ve sözleşmelerimizin ifa edilmesini sağlamak için gerekli olduğu ölçüde bilgilerinizi saklayacak ve kullanacağız.

Shutterstock’tan İçerik lisansladıysanız Lisans Geçmişini ziyaret ederek lisans geçmişinize erişebilirsiniz.

Seçim / İptal Etme

Shutterstock'un e-posta güncellemeleri, haber bültenleri ve/veya iş ortağı e-postalarını artık almamak için, Sitedeki "Hesabım" bağlantısına tıklayabilir ve uygun seçimleri yapabilirsiniz. Gönderileri almayı iptal etme seçeneği genellikle kayıt işlemi sırasında da sunulmaktadır. Hizmet Koşullarında veya Gönderici Hizmet Koşullarında değişiklik yapıldığında, Shutterstock sizinle iletişime geçecektir. Ayrıca, kayıt e-postası, avantaj bildirim e-postaları, Sitedeki işlemlerinizin sonucu olarak otomatik üretilen e-postalar ve fatura ile ilgili bildirimler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, hizmetle ilgili diğer duyuruları size göndermeye devam edeceğiz. Genellikle, tanıtım amacı taşımayan bu gönderileri iptal etme seçeneğiniz olmayabilir. Bu gönderileri almak istemiyorsanız, hesabınızı pasif duruma getirebilirsiniz.

Shutterstock mobil uygulamasını kullanırsanız, uyguladığımız etkinlikler veya promosyonlar hakkında size güncel bilgileri ulaştırmak için zaman zaman size anlık bildirimler gönderebiliriz. Bu tür iletişimleri almak istemiyorsanız cihazınızdan bunları kapatabilirsiniz.

Kişisel verilerinizin sistemlerimizden silinmesini istemek ve/veya Kişisel Verilerinizin işlenmesini durdurmak için "Hesabım – Tercihler" sayfasına giderek "Kişisel Verilerimi Sil" başlıklı bölümde yer alan talimatları izleyin. Hesabınıza ulaşamıyorsanız lütfen şu adres ile iletişime geçin: privacy@shutterstock.com.

Kişisel Bilgilerinizin Korunması

Sitenin kullanımı ile bağlantılı olarak sağladığınız Kişisel Bilgiler çeşitli yöntemlerle korunmaktadır.

  • Hesap profilinize kendi seçtiğiniz bir parola ve size özel bir müşteri kimliği ile erişebilirsiniz. Bu parola şifrelenmektedir. Harf ve rakamlardan oluşan güçlü bir parola seçmeli ve bu parolayı kimseye söylememelisiniz.
  • Kişisel Bilgileriniz, yalnızca belirli Shutterstock personeli ve yüklenicilerinin parola kullanarak erişebildikleri güvenli bir sunucuda tutulmaktadır.
  • Kişisel Bilgileriniz, Shutterstock’a her iletildiğinde şifrelenmektedir.
  • Kayıt veya sipariş formlarımıza hassas bilgilerinizi (kredi kartı numarası gibi) girdiğinizde, bu bilgiler aktarım katmanı güvenliği teknolojisi kullanılarak şifrelenir.

Bize iletilen Kişisel Bilgileri hem iletim esnasında hem de aldıktan sonra korumak için çaba harcıyoruz. Ancak, İnternet üzerinden yapılan hiçbir iletim veya elektronik depolama yöntemi %100 güvenli değildir. Topladığımız, işlediğimiz ve depoladığımız Kişisel Bilgilerin hassasiyetini ve Kişisel Bilgilerinizi korumak üzere alınan önemler için kullanılan teknolojinin mevcut durumunu dikkate aldığımızda, mutlak güvenliğini garanti edemeyiz.

Web Sitelerimizin güvenliği hakkında sorularınız varsa lütfen şu adrese e-posta gönderin: privacy@shutterstock.com.

Gizlilik Politikasındaki Değişiklikler

Shutterstock, bu Gizlilik Politikasını tamamen kendi takdir yetkisi dahilinde zaman zaman değiştirme hakkını saklı tutmaktadır ve bu Gizlilik Politikasında önemli değişiklikler yapıldığında ilgili bilgileri yürürlüğe girme tarihinden önce Site ana sayfasında yayınlayacaktır veya size e-posta yoluyla iletecektir. Bu değişikliklerin sonucunda Shutterstock'un Kişisel Bilgilerinizi kullanmasına izin verdiğiniz durumları değiştirmek isterseniz, “Kişisel Bilgilerinizi ve Gizlilik Tercihlerinizi Güncelleme” bölümünde açıklanan prosedürü izlemelisiniz.

Bu bildirim yayınlandıktan sonra, Gizlilik Politikasında yapılan önemli değişiklikler ile ilgili olarak size bilgi verildiği kabul edilecek ve bu değişiklikler sizin için geçerli olacaktır. Bu konuda tek bir istisna vardır: Shutterstock'a Kişisel Bilgilerinizi verdiğiniz sırada, size bu bilgilerin Shutterstock ya da üçüncü kişiler tarafından sizinle iletişime geçilmesi için nasıl kullanılacağını seçme şansı sunulmuşsa (şu anda olduğu gibi), Shutterstock açık izniniz olmadan bu tercihinizi değiştirmeyecektir. Ancak, Shutterstock'un başka bir kuruluş tarafından satın alınması ya da başka bir kuruluş ile birleşmesi halinde, Shutterstock bu kuruluşa, kendisine satılmış olan ya da birleşme sırasında kendisinin sorumlu olduğu işletme bölümünü ilgilendiren müşteri bilgilerinizi izniniz olmadan verebilir; fakat Shutterstock bu türden varlık satışlarını, şirket satın alma ya da birleşmelerini bu Sitede duyuracaktır.

Sosyal Medya Pencere Öğeleri

Web sitemizde Facebook Beğen butonu gibi Sosyal Medya Özellikleri ve Bunu Paylaş butonu gibi pencere öğeleri veya sitemizde çalışan interaktif mini programlar bulunabilir. Bu Özellikler IP adresinizi ve sitemizde ziyaret ettiğiniz sayfa bilgilerini toplayabilir ve Özelliğin doğru bir şekilde çalışması için bir çerez ayarlayabilir. Sosyal Medya Özellikleri ve Pencere Öğeleri üçüncü taraflar tarafından veya doğrudan Sitemizde barındırılır. Bu Özelliklerle etkileşimleriniz, bunları sunan şirketin gizlilik politikasına tabidir.

Tek Giriş

Sitemize Facebook Connect veya Açık Kimlik sağlayıcısı gibi oturum açma hizmetlerini kullanarak giriş yapabilirsiniz. Bu hizmetler kimliğinizi doğrulayacak ve size giriş formumuzu önceden doldurmamız için adınız ve e-posta adresiniz gibi belirli kişisel bilgileri paylaşma seçeneğini sunacaktır. Facebook Connect gibi hizmetler, ağınızdaki kişilerle paylaşmanız için profil sayfanızda bu Web sitesindeki aktiviteleriniz hakkında bilgi yayınlamanıza olanak tanır.

Yönlendirme Programı E-postaları

Yönlendirme hizmetimizi bir arkadaşınıza Sitemizi önermek için kullanmak istemeniz halinde, sizden arkadaşınızın adını ve e-posta adresini vermenizi isteyeceğiz. Arkadaşınıza otomatik olarak tek seferlik bir e-posta göndererek, Siteyi ziyaret etmesi için onu davet edeceğiz. Shutterstock bu bilgileri, yalnızca bu tek seferlik e-postayı göndermek ve yönlendirme programının başarısını takip etmek için saklamaktadır.

Arkadaşınız privacy@shutterstock.com ile iletişime geçerek bu bilgileri veri tabanımızdan kaldırmamızı isteyebilir.

Çocuklar

18 yaşından küçük olan hiç kimseden Kişisel Bilgi isteme veya toplama amacımız yoktur. 18 yaşından küçükseniz, bu siteye bilgi girişi yapmayın ve hizmetlerimizi kullanmayın. 18 yaşından küçük bir çocuğunuzun Kişisel Bilgilerini verdiğini düşünüyorsanız support@shuttterstock.comadresiyle irtibata geçerek bilgilerin silinmesini ve çocuğun hesabının kapatılmasını sağlayın.

Kişisel Bilgi Toplayan Kuruluşlar

Bu web sitesindeki Kişisel bilgiler Shutterstock, Inc., Empire State Building, 350 Fifth Avenue, 21st Floor, New York, NY 10118, USA tarafından toplanmaktadır; telefon numarası: 90 850 390 2820.

Bu politika uyarısı ile ilgili sorulara nezaret etmek üzere Shutterstock Group için bir veri koruma sorumlusu (DPO) atadık. Bu gizlilik uyarısı, Kişisel Bilgilerinizi nasıl yönettiğimiz hakkında herhangi bir sorunuz, endişeniz veya talebiniz olursa veya Kişisel Bilgilerinizle ilgili başka herhangi bir konu ile ilgili olarak lütfen DPO ile iletişime geçiniz:

Shutterstock, Inc.
Dikkatine: Veri Koruma Yetkilisi
privacy@shutterstock.com
350 Fifth Avenue, 21st Floor, New York, NY 10118
Telefon: 90 850 390 2820
https://www.shutterstock.com/tr/contactus

Veri Kontrolörü (Şirket yada Kurumun Konumu)

Diğer Shutterstock grubu şirketlerinin Kişisel Verilerin işlenmesinde nasıl bir rol oynayabileceği, Shutterstock Group’ta alt işleme ile ilgili olarak verdiğimiz bilgilerde ele alınmıştır.

Shutterstock’un Avrupa Ekonomik Alanı’ndaki yerel temsilcisi, Shutterstock grubunun AEA’daki ana işletmesi olan Shutterstock Ireland Limited’dir:

Shutterstock Ireland Limited
34-37 Clarendon St, 2nd floor
Dublin 2, D02 DE61
Ireland
E-posta: privacy@shutterstock.com

Gizlilikle İlgili Şikayetler

Avrupa Ekonomik Bölgesi dahil belirli ülkelerde bulunan bireyler, kişisel verileri ile ilgili olarak belirli yasal haklara sahiplerdir. Yasalar tarafından sağlanan muafiyetlere tabi olarak, Kişisel Bilgilere erişim hakkı talep etmenin yanı sıra bu bilgileri güncelleme, silme veya düzeltme ve Kişisel Verilerinizin işlenmesine son verilmesini isteme hakkına da sahip olabilirsiniz.

Shutterstock’un Kişisel Verilerinizi AB Genel Veri Koruma Düzenlemelerine tabi olarak işlemesi kapsamında, Shutterstock verilerinizi işlemek için yukarıda açıklanan yasal menfaatlerine güvenmektedir. Shutterstock’un, belirli Kişisel Verileri kendi doğrudan pazarlama amaçları için işlediği durumlarda, “Hesabım” bağlantısına tıklayıp tüm e-postaları alma seçeneğini iptal ederek, dilediğiniz zaman Shutterstock’un Kişisel Verilerinizi bu amaçla kullanmasına itiraz etme hakkına sahipsiniz. Katılımcı iseniz profilinizi buradan değiştirebilirsiniz.

Kişisel verilerinizin sistemlerimizden silinmesini istemek ve/veya Kişisel Verilerinizin işlenmesini durdurmak için "Hesabım – Tercihler" sayfasına giderek "Kişisel Verilerimi Sil" başlıklı bölümde yer alan talimatları izleyin.

Kişisel verilerinizi işleyen tarafa başka bir itirazda bulunmak isterseniz şu adrese e-posta göndererek itirazınızı iletebilirsiniz: privacy@shutterstock.com

Shutterstock, kullanıcılarının gizlilik konusundaki endişelerini ciddiye almaktadır. Shutterstock'un Kişisel Bilgileriniz ile ilgili olarak bu Gizlilik Politikasına uygun davranmadığını düşünüyorsanız, Shutterstock, Inc., Empire State Building, 350 Fifth Avenue, 21st Floor, New York, NY 10118, USA adresinden Veri Koruma Yetkilisi ile iletişime geçebilirsiniz. Yazınızda, lütfen Shutterstock Gizlilik Politikasının ne şekilde ihlal edildiğini düşündüğünüzü mümkün olduğunca detaylı bir şekilde açıklayın. Şikayetinizi vakit kaybetmeden inceleyeceğiz. Size şikayetinizin alındığına dair bir bilgilendirme yapılmadıysa ya da şikayetiniz ile uygun şekilde ilgilenilmediğini düşünüyorsanız lütfen ABD merkezli üçüncü taraf uyuşmazlık çözümü sağlayıcımızla irtibata geçin (ücretsiz): https://feedback-form.truste.com/watchdog/request

Bu Gizlilik Politikası, bu sitenin uygulamaları, bu Web sitesi ile ilgili işlemleriniz hakkında sorularınız varsa Veri Koruma Yetkilimize şu adresten ulaşabilirsiniz: privacy@shutterstock.com.

Shutterstock, Inc.
Dikkatine: Veri Koruma Yetkilisi
privacy@shutterstock.com
350 Fifth Avenue, 21st Floor, New York, NY 10118
Telefon: 90 850 390 2820
https://www.shutterstock.com/tr/contactus

Geçerli yasaya tabi olarak, yerel veri koruma makamınıza veya Shutterstock’un Avrupa Birliği’ndeki birincil denetim makamı olan İrlanda Veri Koruma Komiserliğine şikayette bulunma hakkına da sahipsiniz. Avrupa Ekonomik Alanı içinde ikamet ediyorsanız ve Kişisel Verilerinizi Genel Veri Koruma Yönetmeliği (GDPR) kapsamında sakladığımızı düşünüyorsanız sorularınız ve şikayetleriniz için yerel veri koruma makamınıza veya birincil denetim makamımız olan

İrlanda Veri Koruma Komiseri
Veri Koruma Komiserliğine başvurabilirsiniz.
Canal House, Station Road, Portarlington, Co. Laois, R32 AP23, Ireland
Telefon: +353 57 868 4757
Faks: +353 57 868 4757
E-posta: info@dataprotection.ie