Vad innebär ripple delete i adobe premiere?

Nedan visar vi hur funktionen ripple radering Premiere skyndar på redigeringsprocessen så att du kan ta bort valfria klipp och ha följande klipp kvar i ordning samtidigt som det resterande utrymmet fylls.

Radera mot Ripple radering
Att välja ett klipp på Premiere tidslinje och trycka på tangenten Radera är det snabbaste sättet att radera något men det blir ett stort avstånd på tidslinjen. Det går också att hålla inne Alt-tangenten för att välja och radera ett ljudspår så att endast videon blir kvar. Dessa grundläggande raderingsfunktioner är praktiska för viss redigering, men om du vill förskjuta allt och fylla i mellanrummen måste du använda Ripple Delete.

Så här fungerar Ripple Delete i Premiere
First, öppna ditt aktuella Premiere-projekt, och hitta det/de klipp som du vill radera på tidslinjen. Du kan klicka på ett enskilt klipp för att välja det eller klicka och dra musen för att skapa en lasso kring flera klipp.

Håll sedan inne Skift och tryck på Radera-tangenten för att genomföra en Ripple Delete, på Premieres eget sätt. Du vet att det har fungerat om de återstående klippen förskjuts och fyller tomrummet. Om du väljer önskat klipp, högerklicka på det valda klippet och välj "Ripple-radering" från listan så får du samma resultat.

Så här tar man bort en rad med mellanrum med Ripple Delete-funktionen
Om du har en rad mellanrum som skräpar ner din redigeringstidslinje som en schweizisk ost, finns det ett sätt att ta bort dem med hjälp av ett smart Ripple Delete-trick. Skapa först ett nytt videospår och dra in ett videoklipp som sträcker sig över hela längden på ditt projekt (eller längre). Gå sedan tillbaka till ditt tidigare videospår och välj hela serien med klipp som har oönskade avstånd mellan dem.

Dra detta valda klipp vertikalt på ditt nya videospår så skär det på de ställen som mellanrummen är. Flytta nu tillbaka tidigare valda klipp till deras ursprungliga plats. Du ser att det nya videospåret har skurits till så att det passar i mellanrummen. Välj alla uppskurna klipp på ditt nya spår och tryck på Skift+Radera för att utföra en Ripple Delete på alla mellanrum på samma gång. Sedan kan du radera det nya videospåret och återvända till ditt projekt.