Ta bort en bakgrund med Shutterstock Editor

Shutterstock Editor är det kostnadsfria, enkla och effektiva verktyget för grafisk design som hjälper dig att redigera och skapa vackra bilder. Välj från vårt bibliotek med miljoner av royaltyfria bilder (eller ladda upp dina egna) för att skapa professionella inlägg på sociala medier, kampanjer och mycket mer!

Det är enkelt att ta bort bakgrunden och isolera ett objekt med Editor.

• Se till att den bild du vill jobba med är markerad genom att klicka på den.

• Använd verktygspanelen på höger sida och klicka på ikonen "ta bort bakgrund" (det är den som ser ut som ett suddgummi). Detta öppnar fönstret för att ta bort bakgrund. Om du inte kan klicka på ikonen ser du till att den bild du vill arbeta med är markerad.

• OBS: Shutterstock-bilder måste vara licensierade innan bakgrunden kan tas bort. Om bilden inte har licensierats ännu visas en ruta som ber dig att göra detta. Välj den plan du vill använda och klicka på knappen "Licensiera och fortsätt".

• När fönstret för att ta bort bakgrund öppnas, kommer det automatiskt att markera det område som ska tas bort i gult. Det kan dröja några sekunder för verktyget att identifiera bakgrunden. På den högra panelen ser du en liten förhandsvisning av det område som verktyget föreslår ska tas bort. Om du är nöjd med det automatiska valet klickar du på knappen "Tillämpa ändringar".

• Om den föreslagna markeringen inte är helt rätt, använder du verktygen på den högra panelen för att justera det valda området. Använd knappen "Pensel + Lägg till" för att markera de områden som ska behållas och "Pensel - Ta bort" för att markera de områden som ska tas bort. Använd reglaget för penselstorlek för att ändra penselstorleken. Om du klickar på "Återgå till original" återställs bilden till sin ursprungliga version.

• När du är nöjd med valet klickar du på knappen "Tillämpa" för att ta bort bakgrunden och isolera objektet.

• Om du vill att det isolerade objektet ska ha en transparent bakgrund går du till avsnittet Bakgrund längst ner på verktygspanelen. På rullgardinsmenyn som visar Bild väljer du Färg och flyttar sedan skjutreglaget för transparens till 0 %.

• Nu när du har tagit bort bakgrunden och isolerat objektet kan du tillämpa den på annan bakgrund, lägga till text, filter eller andra specialeffekter för att skapa en egen unik design.