Spara en design i Editor

Med miljontals bilder, tonvis med vackra filter, och en rad olika designverktyg, är det enkelt att göra din vision till verklighet med hjälp av vårt verktyg Shutterstock Editor. När du har skapat något riktigt speciellt vill du givetvis spara det. Här följer några få tips som gör det enkelt för dig att spara och hitta dina arbeten.
 
1. Spara under arbetets gång
En av de viktigaste sakerna att komma ihåg är att spara medan du arbetar på din design. Gör inte misstaget att vänta tills du är färdig innan du sparar — om du gör detta finns risken att du förlorar delar av arbetet om något råkar avbryta det. För att spara under designarbetets gång navigerar du till den översta menyn. Här hittar du rullgardinsmenyn ”Arkiv”, från vilken du kan välja alternativet ”Spara”. Du kan även utföra detta med kortkommandona Ctrl + S eller, om du är på en Mac, Command + S.
 
2. Namnge och spara
Att tilldela namn och spara ditt arbete påminner om den process som används när du sparar under pågående arbete. Navigera åter till den översta menyn där du hittar rullgardinsmenyn ”Arkiv”. Välj alternativet ”Spara som” för att namnge och spara din design. När du gör detta visas namnet i den översta menyn till höger om menyn ”Arkiv”. Om du vill ändra namnet kan du peka på det, klicka och redigera fältet. Dessa steg ser till att ditt arbete sparas och är redo för användning.
 
3. Hitta ditt sparade arbete i designpanelen
När du väljer ”Spara som”, kanske du märker att dialogrutan indikerar att ditt arbete kommer att sparas i designpanelen. Designpanelen är slutmålet för allt det arbete du har utfört och sparat i bildredigeraren fram till denna tidpunkt. Du kan nå alla dina sparade designer genom att gå till arbetsdukens verktygsfält. Där ser du en ikon som liknar mappar och som heter Designer (D), vilket visas när du pekar på den. Designpanelen visas när du klickar på denna ikon. Du kan också navigera till den via kortkommandot ”D”.
 
4. Dela eller ladda ner ditt sparade arbete
När du har skapat, sparat och hittat ditt arbete i vårt verktyg för grafisk design, kan du dela eller ladda ner det på vilket sätt du vill. På den översta menyn finns två knappar som låter dig göra just detta. Efter att du har delat, laddat ner och tagit dig tid att njuta av den fantastiska design du skapat, kan du när som helst visa den på nytt genom att starta bildredigeraren och gå till designpanelen!

  • Fick du hjälp av denna artikel?

Hittar du inte vad du söker?