Så här exporterar man After Effects till MP4!

I denna genomgång har vi diskuterat hur man exporterar After Effects till MP4, så du skapar ett filformat som vem som helst kan använda på sin dator, platta, eller smartphone.

Vad är MP4?
MP4, även kallat MPEG-4 är ett vanligt videoformat som kan användas på olika enheter. Det erbjuder en fast balans mellan kvalitet och filstorlek med enastående datakomprimering som inte på något sätt påverkar den visuella kvaliteten. Det är ett mycket praktiskt sätt att dela videofilmer via internet och i princip all programvara för uppspelning av media stöder det.

Så här exporterar man After Effects till MP4
Starta först önskat After Effect-projekt och se efter om du behöver göra några sista-minutenändringar innan videofilen exporteras. Tryck sedan på "fil" > "Exportera" > "Lägg till Adobe Media Encoder Queue".

Sedan måste du starta Media Encoder Queue och klicka på projektfilen för att visa dialogrutan till exportinställningarna. Här finns olika möjligheter för kvalitet, format på exportvideon med mera. I Formatsektionen, se till att "H.264" har valts så att du exporterar en MP4-fil. När du är nöjd med inställningarna, klicka på OK.

Om du vill ställa in en exportdestination för din fil, klicka på "Output File" i Media Encoder Queue. En ruta med "Spara som" kommer fram där du kan välja ett namn och en plats för MP4-filen. För att starta renderingsprocessen, klicka på den gröna uppspelningsikonen längst upp i Media Encoder Queue. Du kan se framstegen längst ner på skärmen samt en miniatyrbild för förhandsvisning av utdatan.