Så använder du former i Shutterstock Editor

Shutterstock tillhandahåller en mängd vackra bilder – men visste du att Shutterstock också kan erbjuda användarna ett verktyg för grafisk design för att hjälpa dem att skapa en perfekt layout? Ett av de många verktyg som erbjuds är möjligheten att lägga till former i din design.

På skärmens vänstra sida i arbetsdukens verktygsfält hittar du knappen för former som ser ut som en triangel och cirkel som överlappar varandra. Välj bland de kostnadsfria alternativen, vilket innefattar cirklar, fyrkanter, pilar och till och med stjärnor. Gör ditt val i vitt, grått eller bara som en enkel skissering. Du kan sedan manipulera din form med något av de verktyg för grafisk design som bildredigeraren erbjuder för att skapa din perfekta design.

• Placering: Välj form med ett vänsterklick, håll nere och dra sedan till den plats där du vill placera den. Använd fördelningsknappen som finns mitt i objektets verktygsfält för en perfekt justering av din markering i relation till arbetsdukens vänster-, höger-, över- och underkant. Du kan också till viss del dra formen av duken, eller rotera den med hjälp av den inringade pilen som ligger under markeringen. Klicka och dra över flera objekt för att anpassa text till en specifik form eller för att manipulera flera objekt samtidigt.

• Storlek: Välj formen och dra från fyrkantens mitt för att ändra bredd eller höjd. Dra utåt från hörnet för att bibehålla formens storleksförhållande och sedan kan du enkelt förstora eller förminska den.

• Färg: Klicka på den första knappen i objektets verktygsfält för att visa en rullgardinsmeny med alla tillgängliga färger med vilka du kan fylla i din form. Välj från förinställningarna eller skapa dina egna från den anpassade fliken.

• Kontur: Objektverktygsfältets andra knapp låter dig skapa en kontur för din form med förinställda eller egna färger. Du kan också välja vilken stil och tjocklek konturen ska ha.

• Skugga: ALägg till en skugga till formen genom att klicka på tredje knappen från vänster. Du kan ändra skuggans oskärpa, den horisontella och den vertikala förskjutningen. Du kan även välja vilken färg skuggan ska ha, såväl som intensitet och nyans på färgen.

• Opacitet: Opacitet, eller genomskinlighet, kan manipuleras med fjärde knappen från vänster. Dra bara punkten från höger till vänster för att minska opaciteten, eller tillbaka till höger för en mer fast fyllning i formen. Har du en bild från Shutterstock som bakgrund? Detta är det bästa sättet att använda en form över den, samtidigt som bilden kan ses till viss del undertill.

• Vänd: Med objektverktygsfältets sjätte knapp från vänster kan du vända på din form och alla ändringar vertikalt eller horisontellt med ett enda klick.

• Lager: Den fjärde knappen från höger låter dig ha formen som översta lager, eller placera den under andra lager på din arbetsduk, även om den alltid kommer att vara synlig ovanför bakgrunden.

• Lås: Du kan låsa din duk och alla dess lager genom att klicka på låsknappen som är tredje knappen från höger i objektets verktygsfält. Detta gör att du kan lägga till fler element med bildredigeraren utan att störa dina tidigare arbeten.

• Duplicera: Klicka på andra knappen från höger i verktygsfältet för att duplicera formen och alla dess ändringar i sin helhet.

Det är allt som krävs. Det kan inte bli enklare! Börja använda Shutterstock Editor idag för att se hur det kan hjälpa dig att skapa fantastisk design.