Så använder du färger i din design i Editor

Shutterstock har länge försett designers – både hobbyister och proffs – med bilder i världsklass som de kan använda i sina arbeten. Men visste du att Shutterstock också erbjuder en bildredigerare som inte bara hjälper dig att integrera ljusa och dynamiska foton i din layout, men som även innehåller ytterligare färger för ett fräscht och spännande utseende?

Detta verktyg för grafisk design låter dig placera flera färger på hela din arbetsduk. Oavsett om du vill ha mer färg i din bakgrund, i dina former eller din text, åstadkommer Shutterstock Editor detta med några få knappklick. Här följer en snabb genomgång av hur du använder färger i din design i Editor.

Bakgrund
Om du föredrar en solid färg som bakgrund, kommer Editors  användarvänliga verktyg för grafisk design att förenkla processen. Flytta markören till vänster på skärmen på arbetsdukens verktygsfält och klicka på den tredje knappen uppifrån. Den ser ut som en fyrkant med diagonalt dragna linjer. När du har klickat på denna visas en rullgardinsmeny med en färgflik längst upp. Klicka på den så kan du välja bland de rader av förinställda färger som visas.

Ser du inget du gillar? Klicka på plustecknet längst ner till vänster för fler alternativ. Då visas en panel med alla de färger som finns tillgängliga i bildredigeraren, blandade från en till en annan på ett enda utrymme. Klicka på den nyans och den färgton du önskar. Om du har en webbfärgskod kan du ange den i fönstret längst ner. För att matcha en färg som du redan har på din duk, klickar du på pipettverktyget längst ner till höger, placerar den över färgen du vill använda och klickar igen. Detta kommer omedelbart att ändra din bakgrund så att den matchar den perfekt.

Former
När du väl har valt en form, markerar du den på duken så att objektverktygsfältet syns längst upp på skärmen. Klicka på den första knappen som visas med en enkel, fast cirkel för att visa en panelmeny med alla förinställda färger. Klicka bara på den färg du vill ha så fylls formen i. Klicka på den anpassade fliken för att se alla färger i alla nyanser och toner. Återigen har du möjlighet att placera en viss färgkod längst ner, eller använda pipettverktyget för en specifik matchning. Bildredigeraren låter dig ändra färgens transparensnivå genom att klicka på den fjärde knappen från vänster och därefter välja önskad opacitet.

Text
Ändra färgen på din text genom att välja lager, vilket gör att textverktygsfältet visas längst upp på skärmen. Mitt på detta finns en knapp med en fast, svart cirkel. Klicka på denna för att visa rullgardinsmenyn med förinställda och anpassade färger. På samma sätt som med de övriga, kan du använda dig av en webbkod eller använda pipettverktyget när du befinner dig på den anpassade fliken. Välj den färg du föredrar så ändras din text till detta val omedelbart. Rullgardinsmenyn förblir synlig så att du enkelt kan testa olika färger på din text.

Oavsett vad du designar bör du ha i åtanke att färg är ett viktigt kreativt verktyg. Kolla in Shutterstock Editor för att upptäcka alla de sätt det kan hjälpa dig med dina kreativa projekt.