Problem med webbplatsen och nedladdning

Vi på Shutterstock sätter värde på din tid och dina pengar. Därför gör vi vårt bästa för att se till att vår process är så användarvänlig och enkel som möjligt, och att du alltid har tillgång till arkivinnehåll. Om du har problem med vår webbplats, eller om ditt innehåll inte laddas ner, kan du prova några av följande felsökningstips.

Godkänn kakfiler
Om Shutterstock ska fungera smidigt måste du tillåta kakfiler, eftersom webbplatsen använder sig av dessa. Se till att din webbläsare är konfigurerad att tillåta kakfiler, vilka används för att lagra data och inställningar och som är helt ofarliga för din dator. Hur du tillåter kakfiler beror på vilken webbläsare du använder, men var och en har enkla anvisningar för hur du ändrar dina inställningar.

Rensa dina kakfiler och ditt cacheminne
Om din webbläsare sparar temporära filer kan det orsaka problem med vår webbplats. Du behöver rensa din webbläsare på kakfiler och cacheminne. Återigen beror de specifika stegen på den webbläsare du använder, men en snabb sökning på internet tar dig till rätt sida.

Om det inte fungerar trots att du rensar cacheminnet och tillåter kakfiler, bör du byta till en annan webbläsare. Det här hjälper dig att avgöra om det är webbläsarens inställningar eller din dator som är problemet. Om en ny webbläsare inte fungerar bör du prova webbplatsen på en annan dator.

Kontrollera blockerad åtkomst
Om åtkomst är blockerad kan det bero på en proxyinställning, en brandvägg eller din internetleverantör. Om du har problem med att nå vår webbplats eller andra domäner kan du kontakta din IT-support eller din internetleverantör.

Se till att du har en aktiv prenumerationsplan
Kontrollera ditt konto för att säkerställa att du har en aktiv prenumerationsplan.

Se till att ingen i din organisation har avbrutit prenumerationsplanen
Om du upptäcker att din prenumerationsplan oväntat har inaktiverats, kan det bero på att någon i din organisation har utfört en ändring. Detta kan vara en person som har fullständig åtkomst till Shutterstock-kontot, eller så kan kortinnehavaren oavsiktligt avbrutit betalningar. Kontakta oss vid behov, för vidare utredning.

När du har provat allt
Det är svårt för oss att utföra en fullständig felsökning utan mer ingående information om problemet, så om inget av ovanstående fungerar, ser vi gärna att du kontaktar oss. Inkludera om möjligt följande information:
  • Användarnamn/e-post
  • Felmeddelande (om du fick ett)
  • URL där felet inträffade
  • En skärmdump av felmeddelandet
  • Felsökningssteg som du redan har vidtagit
  • Vilket operativsystem du använder
  • En lista över webbläsare som du har provat
Om problemen är förknippade med nedladdning av innehåll ska du även inkludera följande:
  • Videoklippets eller bildens ID-nummer
  • Videoklippets upplösning eller bildstorlek
  • Din typ av prenumerationsplan
Dina nedladdningar
Om du måste ladda ner videoklipp eller bilder på nytt, räknas de inte mot dina nuvarande tillgängliga nedladdningar. När du har licensierat ett videoklipp eller en bild kan du ladda ner dem så många gånger du behöver. Om du har ytterligare problem med denna funktion ber vi dig att ringa en representant hos Shutterstock.