Kan jag använda vektorbilder om jag inte har en vektorredigerare?

Vektorillustrationer kan redigeras och skalas till vilken storlek som helst utan att förlora upplösning med hjälp av Adobe Illustrator eller andra vector-redigeringsprogram. Adobe Illustrator är branschstandarden för öppning och redigering av EPS vektorfiler. Om du vill använda en Shutterstock EPS vektor men inte behöver redigerings och skalningsfunktionen kan du antingen spara den som en JPEG från webbsidan eller öppna EPS-filen som en JPEG-bild i Photoshop. Så här gör man:

Öppna en EPS-fil med Photoshop

• Ladda ner EPS-filen till din dator

• Öppna Photoshop, välj fil > öppna och välj den EPS-fil som du har laddat ner

• Välj dina mått och din upplösning; minst 300 punkter per tum rekommenderas för utskrift

• Välj CMYK för utskrift eller RGB för webb eller TV

• Välj Constrain Proportions för att bibehålla proportionerna höjd och vidd och klicka på OK

Exempel
En vektor EPS-fil kan t. ex. vara 4" x 4" i sin ursprungliga storlek men du kanske behöver ha den större. Du kan öppna filen i Photoshop och ändra bildstorleken till 45" x 45" med 300 pixels/tum. När du har klickat på "OK" kommer vektorn att byta storlek och du kan nu spara filen som en JPEG. Du kommer nu att ha en stor fil utan att kompromissa på kvaliteten.

Dessa steg kan variera lite beroende på vilken version av Adobe Photoshop du har. För ytterligare hjälp med att använda bilder med Photoshop rekommenderar vi Adobes Hjälpsidor.