Ingående vektorer på en Mac

När du öppnar vektorer/EPS-filer på en Apple-dator, kanske du upptäcker att Apples förhandsvisningsprogram öppnar filen. Detta beror på att förhandsvisning är inställt som standardprogram för att öppna vektorer/EPS-filer.

Öppnande av vektorer/EPS-filer
Förhandsvisning kan endast öppna filen i ett skrivskyddat läge, men du kommer inte att kunna redigera filen. Om du vill redigera filen, öppna Adobe Illustrator, välj Öppna och navigera sedan till EPS-filen. Detta öppnar filen i Illustrator och kommer sedan att kunna redigera den som förväntad.

Ställ in Illustrator som standard för Vecktorer/EPS-filer
För att göra Illustrator till standardprogram för vektorer/EPS-filers, välj EPS-filen, högerklicka sedan och välj "Få info" eller tryck Kommando+I. I fönstret "Få info", välj Öppna med, välj sedan Adobe Illustrator från listan. Om det inte finns på listan, välj Annat och bläddra till platsen för Illustrators programfil.

Du kan ändra denna inställning för bara den filen eller klicka på Ändra alla för att öppna alla vektorer/EPS-filer med Illustrator.