Hur laddar jag ner musik?

Du behöver inte vara prenumerant för att bläddra i vårt musikutbud, och när du är redo att ladda ner rätt spår lägger du bara till det i din kundvagn för utcheckning.

Längd på musikspår

Ett helt spår är en komplett musikmix med ett intro och ett slut. Spårets varaktighet varierar och kan vara så kort som 50 sekunder eller så lång som 10 minuter och är i wav-format.

Korta klipp är en uppsättning av musikklipp om 15, 30 och 60 sekunder designade för tv- och radioreklam. De kan också användas för podcast, videoannonser eller för andra projekt som kräver ett kort musikklipp.

En musikloop är ett klipp som "loopar" eller repeteras i oändlighet. Loopar av olika typer och längder erbjuds   med varje spår. Observera att loopar alltid endast levereras i wav-format bara eftersom MP3-format inte är anpassat för att loopa. Varje musikloop upprepas tre gånger som en demo i musikspelaren för förhandsvisning. Loopuppsättningen innehåller alla slingor som visas i förhandsvisningsfönstret och innehåller INTE ett slutavsnitt – endast looparna.

Stammar är enskilda ljudspår i en låt som separerar viktiga instrument. De är mycket användbara vid redigering och remixing för att skapa en unik version av spåret.

Musikfilformat

När du har köpt en licens från vår webbplats har du möjlighet att ladda ner hela spårfilen och en separat zip-fil med klipp och loopar i wav-format.

Det du hör när du förhandslyssnar musik på Shutterstock Music är komprimerad MP3-kvalitet.

Nedladdning

Kunder kan förhandslyssna på ett spår gratis innan de bestämmer sig för att köpa. Klicka bara på ikonen "Prova" i spårraden, ljudspelaren eller sidan med spårdetaljer.

Nedladdning från hemsidan eller sökresultatsidan:

• Välj ett spår och klicka på knappen"Lägg till i kundvagn".

• När den är i kundvagnen väljer du antingen Standardlicens eller Utökad licens och klickar på "Checka ut nu".

• I orderöversikten klickar du på "Slutför utcheckning"

• Gå till orderbekräftelse och klicka på "Ladda ner".

• Ladda ner fullständiga spår, "korta klipp, loopar och stammar" eller båda filerna.

Ladda ned från sidan med spårinformation:

• Välj antingen standardlicensen eller utökad licens och klicka på "Lägg till i kundvagn", därefter "Visa kundvagn".

• I orderöversikten klickar du på "Checka ut nu".

• Välj "Slutför utcheckning".

• Gå till orderbekräftelse och klicka på "Ladda ner".

• Ladda ner fullständiga spår, "korta klipp, loopar och stammar" eller båda filerna.