Felsökning av problem med nerladdning och internetanslutning

Vi på Shutterstock sätter värde på din tid och dina pengar. Därför gör vi vårt bästa för att se till att vår process är så användarvänlig och enkel som möjligt, och att du alltid har tillgång till arkivinnehåll. Om du har problem med vår webbplats och inte kan ladda ner ditt innehåll, eller upplever betydande förseningar vid nerladdning så har vi ett par felsökningstips som du kan prova.

Kontrollera din internetanslutning och bandbredd

Om du använder en trådlös anslutning så kan du prova att gå närmare din router eller byta till en trådbunden anslutning. Se till att andra tjänster som video- och ljudströmning, samtal, onlinespel och fildelning inte körs i ditt nätverk samtidigt. Dessa tjänster kan ha högre bandbreddsprioritet och påverka hastigheten hos din anslutning till Shutterstock. Du kan även kontakta din internetleverantör för hjälp.

Kontrollera blockerad åtkomst

Om åtkomst är blockerad kan det bero på en proxyinställning, en brandvägg eller din internetleverantör. Om du har problem med att nå vår webbplats eller andra domäner kan du kontakta din IT-support eller din internetleverantör.

Godkänn kakfiler

Om Shutterstock ska fungera smidigt måste du tillåta kakfiler, eftersom webbplatsen använder sig av dessa. Se till att din webbläsare är konfigurerad att tillåta kakfiler, vilka används för att lagra data och inställningar och som är helt ofarliga för din dator. Hur du tillåter kakfiler beror på vilken webbläsare du använder, men var och en har enkla anvisningar för hur du ändrar dina inställningar.

Rensa dina kakfiler och ditt cacheminne

Om din webbläsare sparar temporära filer kan det orsaka problem med vår webbplats. Du behöver rensa din webbläsare på kakfiler och cacheminne. Återigen beror de specifika stegen på den webbläsare du använder, men en snabb sökning på internet tar dig till rätt sida.

Om det inte fungerar trots att du rensar cacheminnet och tillåter kakfiler, bör du byta till en annan webbläsare. Det här hjälper dig att avgöra om det är webbläsarens inställningar eller din dator som är problemet. Om en ny webbläsare inte fungerar bör du prova webbplatsen på en annan dator.

När du har provat allt

Det är svårt för oss att felsöka utan information om problemet, så om inget av ovanstående fungerar uppmuntrar vi dig att kontakta oss. Inkludera om möjligt följande information:

• Användarnamn/e-post

• Felmeddelande (om du fick ett)

• URL där felet inträffade

• En skärmdump av felmeddelandet

• Felsökningssteg som du redan har vidtagit

• Vilket operativsystem du använder

• En lista över webbläsare som du har provat

Om problemen är förknippade med nedladdning av innehåll ska du även inkludera följande:

• Videoklippets eller bildens ID-nummer

• Videoklippets upplösning eller bildstorlek

• Din typ av prenumerationsplan

Åternerladdning

Om du måste ladda ner videoklipp eller bilder igen så räknas de inte mot dina nuvarande tillgängliga nerladdningar. När du har licensierat innehåll kan du ladda ner det så många gånger du behöver.  Läs mer om åternerladdning av tidigare licensierade bilder och videoklipp.