Tillgängliga bildstorlekar

Shutterstock-bilder finns tillgängliga i olika storlekar så att du kan välja den som bäst passar dina behov. Alla bilder kan fås i storlekarna små, mellan och stora. Filen med stor storlek är normalt den ursprungliga, som den skickas in av bidragsgivaren. Detta är det bästa tillgängliga kvalitetsalternativet.

Bildstorleksguide:

• Small (liten) (S) har den kortaste nedladdningstiden och är lämplig för digital användning.
  • Medium (medelstor) (M) är lämplig för små tryck och digital användning.
  • Large (stor) (L) är den ursprungliga filen som har tillhandahållits av bidragsgivaren. Lämplig för stora tryck såväl som digital användning.

I allmänhet rekommenderar vi att man laddar ner den stora storleken och sedan anpassar storleken efter sina behov. Du kan alltid komma tillbaka och ladda ner bilder på nytt i olika storlekar så länge som du har en aktiv plan.

Bildstorlekar för utökad licens
När du väljer en utökad licens (UL), kommer du att ladda ner en stor bildstorlek i TIFF-format. Mått och DPI för denna bild skiljer sig inte från den stora JPEG-bildfilen, men filstorleken (i megabyte) är större. TIFF-filer föredras ofta av tryckerier, men är av samma kvalitet som vår stora JPEG-bildfil. Kunder bör endast välja den utökade licensens TIFF när de behöver ytterligare licensanvändning, inte när man letar efter filer av högre kvalitet.

Bild- DPI
Alla Shutterstock-bilder har 300 DPI (punkter per tum). Vid tryckning är 300 DPI standard, medan 72 DPI är standard vid webbanvändning. När man skapar innehåll som är avsett för skärmvisning, kan du justera DPI med hjälp av ett vanligt bildredigeringsverktyg (som Shutterstocks redigeringsverktyg).

Hur är det med vektorstorlekar?
Shutterstocks vektorbilder (EPS) kan skalas till valfri storlek utan att man förlorar upplösning. De har även hög redigeringskapacitet. Lär dig mer om vektorfiler här.