Att redigera vektorbilder i EPS

Här är några tips och knep som kan hjälpa vid redigering av vektorfiler:

Urklippsbanor:

Urklippsbanor finns på vissa, men inte alla, vektorbilder. I de flesta fall kommer en bilds beskrivning ovanför förhandsgranskningen att ange om urklippsbanan är tillgänglig.

För att frigöra urklippsbanor: Klicka på bilden på ritytan, och högerklicka för att få upp alternativet "Frigör urklippsmask."

För att ändra färgläge: Gå till Arkiv>Dokumentfärgläge, välj CMYK-färg eller RGB-färg.

För att ändra färg: Gå till Fönster> Färg för att visa färgpaletten. Klicka sedan på ett element med markören och välj olika färger från paletten.

För att se lager: Om du öppnar en vektorfil i Adobe Illustrator och inte ser några lager, gå till fönstret "Lager" och lås upp alla "låsta" lager.

För att dela upp grupper i objekt: Om du inte kan redigera ett objekt utan att samtidigt redigera andra, är dessa objekt förmodligen grupperade. Klicka på objektet med markören och högerklicka/Ctrl-klicka Objekt/Dela upp grupp eller Gruppera

Om du behöver mer hjälp för hur man jobbar med vektorbilder, besök Adobe Illustrators hjälpsida.