Zapisywanie swojego nowego projektu na Google Drive

To, co sprawia, że edytor Shutterstock stanowi świetne rozwiązanie, jest łatwość, z jaką można zapisywać, udostępniać i eksportować skończone projekty. W zwykłym edytorze obrazów zapisywanie pracy może nie być tak proste z uwagi na kwestię kompatybilności plików oraz inne ograniczenia. Każdy, kto pracuje w zespole pracującym nad wspólnym projektem, poświęca dużo czasu na stworzenie metody pozwalającej na szybkie dzielenie się plikami. Wypracowywanie takiego systemu może być czasochłonne, zwłaszcza że wprowadzanie go w życie może zająć tygodnie, a nawet miesiące.
 
Edytor Shutterstock to internetowa aplikacja, która pozwala w łatwy sposób udostępniać projekty przyjaciołom, rodzinie, współpracownikom i innym projektantom. Włączyliśmy do niej opcję Udostępnij, dzięki której można natychmiast wysłać ukończony lub nieukończony projekt do popularnych źródeł, takich jak Google Drive. Ten folder do przechowywania plików online to idealne narzędzie dla wielu aplikacji, projektów zarówno osobistych, jak i tworzonych w grupie.
 
Zapisywanie na koncie Google
Google Drive jest wygodnym miejscem do magazynowania treści, dostępnym z kontem Google. Rejestracja trwa kilka minut i można ją przeprowadzić na stronie głównej Google. Wraz z kontem otrzymuje się ogromną ilość wolnego miejsca, w którym można przechowywać, a także katalogować dokumenty, zdjęcia, arkusze, projekty, pliki video i audio oraz wiele innych.
 
Dla wygody, najlepiej być od razu zalogowanym na swoje konto Google lub Gmail, w innej karcie. Następnie należy kliknąć przycisk Udostępnij w edytorze oraz wybrać opcję udostępnij do Google Drive (można być poproszonym o weryfikację hasła). Należy kliknąć w przyciski na komunikacie, a plik w kilka sekund pojawi się na koncie Google Drive. Udostępnianie dużych plików może potrwać nieco dłużej, dlatego nie należy zamykać okna ani karty w czasie trwania procesu.
 
Gdy plik pojawi się w Google Drive, może zostać przesłany emailem do znajomych lub współpracowników, pobrany na komputer lub wgrany ponownie do edytora jako pojedynczy obraz, który można później zmieniać za pomocą aplikacji.
 
Zapisywanie obrazu w edytorze
Edytor daje swobodę zapisywania nieukończonych projektów, przy logowaniu na konto Shutterstock. Zarówno edytor Shutterstock, jak i konto użytkownika są darmowe, jednak należy nabyć prawa do pobrania obrazu, zanim się go zapisze. Po zapisaniu ukończonych projektów na komputerze, można wgrać je na:

  • prywatne konto Facebook

  • firmowe konto Twitter

  • prywatnego lub firmowego bloga

  • prywatnego albumu zdjęciowego

  • jakąkolwiek stronę, którą się zarządza

Nabycie kompletu praw do uznania autorstwa jest najoszczędniejszą opcją zagwarantowania sobie łatwego procesu projektowania. Zyskane prawa do pobrania mogą być również wykorzystane do funkcji udostępniania znajdującej się w edytorze. Aby zapoznać się z tą opcją, należy wybrać przycisk Udostępnij, znajdujący się po prawej stronie menu, u góry aplikacji. Jak widać, ukończony projekt może być także wysłany bezpośrednio do chmury powiązanej z kontem Google.
 
Udostępnianie obrazów to szybki i łatwy sposób na ulepszenie współpracy i komunikacji w zespole. Warto bezzwłocznie wypróbować te funkcje.

Uwaga: zapisywanie projektów na Dropboxie i Google Drive jest możliwe tylko dla użytkowników Edytora Pro.

  • Czy ten artykuł okazał się pomocny?

Nie możesz znaleźć tego, czego szukasz?