W jaki sposób wyłączyć automatyczne odnawianie subskrypcji?

Jeśli widzisz na swoim koncie opłatę opisaną jako STK*Shutterstock, to została ona naliczona przez nas. Jeśli nie masz pewności, z jakiego powodu taka opłata została naliczona, to prawdopodobnie stało się tak dlatego, że Twój plan obejmuje usługę automatycznego odnawiania subskrypcji. 

Kiedy kupowany jest plan w portalu Shutterstock, domyślnie włączona jest opcja automatycznego odnawiania. Kiedy opcja automatycznego odnawiania subskrypcji jest włączona, to z chwilą wygaśnięcia aktualnego planu automatycznie pobierana jest opłata za kolejny, dzięki czemu masz nieprzerwany dostęp do ponad 50 mln niesamowitych ilustracji.

Przyznawana jest także usługa ochrony cen firmy Shutterstock (wyłącznie w przypadku planów dotyczących obrazów). Usługa ta polega na zamrożeniu ceny bazowej planu dotyczącego obrazów (za wyjątkiem kodów zniżkowych), tak więc nawet, jeśli w przyszłości ceny wzrosną, Twoja stawka nie zwiększy się. Usługa ochrony cen działa przez 15 miesięcy od pierwotnego zakupu, o ile plan pozostaje aktywny, z włączoną opcją automatycznego odnawiania.

W każdej chwili możliwe jest wyłączenie opcji automatycznego odnawiania, na stronie ze szczegółowymi informacjami o koncie.

Oto, jak działa opcja automatycznego odnawiania subskrypcji:
miesięczne plany subskrypcji odnawiane są na kilka dni przed końcem miesiąca, a opłaty za pakiety standardowe/rozszerzone ilustracji są naliczane ponownie po ostatnim pobraniu lub na kilka dni przed wygaśnięciem ich rocznego terminu ważności, zależnie od tego, które okoliczności zajdą wcześniej.

W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu. Chętnie pomożemy!

  • Czy ten artykuł okazał się pomocny?

Nie możesz znaleźć tego, czego szukasz?