Jak usunąć konto Shutterstock?

Pomimo korzyści płynących z posiadania konta Shutterstock mogą zaistnieć sytuacje, w których użytkownik zechce zrezygnować i całkowicie usunąć swoje konto. Ze względu na ograniczenia prawne związane z zawartością stockową nie ma możliwości całkowitego usunięcia konta bez pomocy przedstawiciela Shutterstock.

 

Możesz zainicjować żądanie usunięcia konta na dole strony profilu konta. W przypadku braku aktywnego planu żądanie należy skierować na adres e-mail privacy@shutterstock.com, a odpowiedź zostanie przesłana w ciągu 30 dni. Jeśli konto nie posiada historii pobierania danych, wszystkie dane zostaną usunięte z naszego systemu. Jeśli posiadasz wcześniej licencjonowane treści z Shutterstock, jesteśmy prawnie zobowiązani do zachowania niektórych danych dotyczących historii licencjonowania nawet po usunięciu Twojego konta.

 

Jeśli masz aktywny plan, musisz skontaktować się z naszymi przedstawicielami ds. pomocy technicznej, a my pomożemy Ci zamknąć konto. Prosimy mieć na uwadze fakt, że po usunięciu konta użytkownik utraci dostęp do wszystkich plików do pobrania oraz historii licencjonowania.

  • Czy ten artykuł okazał się pomocny?

Nie możesz znaleźć tego, czego szukasz?