Velge arkivbilder til nettsteder

Vi lever i en visuell kultur, men når det kommer til å velge arkivbilder for nettsteder, kan bildekvaliteten variere dramatisk. Du ønsker ikke å velge bilder som påvirker nettstedets popularitet på en negativ måte, eller bilder du ikke har rettigheter til å bruke kommersielt, så hvordan unngår du disse fallgruvene? Nedenfor har vi skissert noen praktiske tips for valg av arkivbilder, spesielt når du bruker dem i et digitalt rom.

Lær om lisensen din

Arkivfotografi kan spare deg mye penger i det lange løp, så lenge du bruker dem innenfor de juridiske rettighetene dine. Fotolisensiering kan være komplisert, men det er definitivt verdt å gjøre undersøkelser før du legger ut et bilde på et kommersielt nettsted. Hvert byrå har forskjellige regler for deres arkivfotografi; noen krever at du krediterer skaperen når du bruker bildet. Andre vil bare la deg bruke bildet hvis det er til et personlig, ikke-kommersielt prosjekt. For å lære om lisensen din, søk etter byråets lisensavtaler på nettstedet deres. Her er Shutterstock-avtalen, for din referanse.

Humor er et tveegget sverd

De fleste av oss kan sette pris på et godt kjendis- eller katte-meme, men ikke alle deler samme humor. Hvis du er for lur med dine fotograferingsvalg, er det alltid en mulighet for folk ikke vil like det. Når du markedsfører et kommersielt nettsted, bør du holde deg til tidløse bilder som ikke er bundet av popkulturkunnskap eller Internett-slang. Ikke bare vil disse referansene se utdaterte ut om noen måneder, men du vil fremmedgjøre mange mennesker som ikke er "hip" nok å forstå spøken.

Folk og kjæledyr er smarte valg

Forbrukerne er alltid på utkikk etter noe de kan relatere til på et følelsesmessig nivå. Vanligvis er bilder av mennesker og dyr mye sterkere enn landskap og gjenstander. Dette er enda viktigere når det kommer til tørre temaer, som bank eller programmering. Folk ønsker å relatere seg til produktet ditt, så prøv å velge arkivfotografier som gjør det mulig.

Oppretthold et fargetema

Til slutt, når du velger arkivbilder til nettsteder, bør du vurdere fargene og se om de samsvarer med nettstedets eksisterende tema. Enda viktigere er det at hele fargetemaet bør gjenspeile produktet og oppgaven. Hvis du for eksempel har et spa i fjellene , bør du velge kjøligere farger som uttrykker avslapping. Når arkivfotografiene og nettstedet er fargekoordinert, vil hele nettstedet se mye mer profesjonelt ut.

Trenger du bilder til prosjektet ditt? Shutterstocks imponerende samling med over 70 millioner bilder kan hjelpe! Se hva biblioteket vårt har å tilby.