Slik tegner du rette linjer i Photoshop

Det er ingen "riktig" måte å tegne linjer på i Photoshop - hver kunstner og designer utvikler personlige metoder over tid, og de velger verktøy som de er komfortable med. Enten du bruker Line-, Pen- eller Brush-verktøyet, det er mulig å gjøre et kreativt prosjekt på en rekke måter, og likevel oppnå de samme resultatene. I denne praktiske veiledningen har vi forklart hvordan du tegner rette linjer i Photoshop, ved hjelp av tegneverktøyene som følger med programvaren.

Line-verktøyet

For å finne Line-verktøyet, klikk og hold musen over Rectangle-verktøyet i hovedverktøylinjen. Dette vil hente frem en undermeny med flere formverktøy. Hvis du har noen av formverktøyene aktivert, kan du også velge Line-verktøyet fra toppvalgmenyen.

Så hvorfor er Line ansett som et formverktøy? I hovedsak er Line-verktøyet bare for å lage tynne rektangler, som ser ut som linjer fordi Fill- and Stroke-fargene er de samme. Hvis du vil at linjen din skal se hul ut (som et rektangel), slår du bare av Fill-fargen.

Det er enkelt å tegne rette linjer med Line-verktøyet; bare klikk og dra i hvilken som helst retning for å lage en ny linje. Hvis du vil tegne en perfekt horisontal eller vertikal linje, kan du holde nede Shift-tasten mens du drar, og Photoshop vil gjøre resten.

Når du har lært å tegne rette linjer i Photoshop, kan du begynne å leke deg med noen avanserte linjevalg for å lage stiplede eller stiplede linjer. For å få tilgang til disse alternativene, klikk på Stroke Options-ikonet på venstre side av options-linjen, og velg deretter "More Options". Her kan du lagre forhåndsinnstillinger for tilpassede linjer, aktivere stiplede linjer, og velg hvor lenge du skal lage hver strek og mellomrom.

Brush-verktøyet

Deretter er penselverktøyet like effektivt for å tegne rette linjer, og det gir mer allsidighet enn linjeprogrammet hvis du vil lage tilpassede penselstiler. Du finner penselverktøyet i verktøylinjen, plassert i et eget område fra formverktøyene.

Å holde nede Shift og tegne med penselverktøyet lar deg lage helt rette linjer i alle retninger. Hvis du vil opprette en form med flere linjesegmenter, kan du holde Shift og tegne en linje, slippe musen, hold nede Shift igjen, og deretter tegne fra linjens sluttpunkt for å opprette et nytt segment.

På samme måte som linjeverktøyet, har penselen en rekke slaginnstillinger som kan justeres i options-fanen øverst, inkludert hardhet, tetthet og penselstil. Vi anbefaler å justere disse innstillingene før du begynner å tegne linjer, fordi endringene ikke vil gjelde retroaktivt på eventuelle penselstreker du allerede har gjort.

Pen-verktøyet

Pen-verktøyet er ekstremt nyttig til å tegne rette og buede linjer. Klikk på ikonet formet som en penn i hovedverktøylinjen for å velge pennen, og klikk deretter i bildet for å angi et startpunkt, og klikk igjen for å angi et sluttpunkt. Photoshop vil automatisk lage en rett linje mellom de to punktene, uansett hvor de er på bildet. Hvis du holder nede Shift-tasten mens du angir disse punktene, lager du linjesegmenter med 45- og 90-graders vinkler.