Slik redigerer du bilder

I havet av fotoredigeringsprogramvare og dyptgående guider, er det ingen klar metode for å lære hvordan å redigere bilder. Vi anbefaler at du begynner med det grunnleggende - beskjæring, filtre og enkle effekter - før du går videre til avanserte programmer som Photoshop. Nedenfor viser vi noen viktige funksjoner som vil forbedre redigeringskunnskapen din.

Trenger du bilder til prosjektet ditt? Shutterstocks imponerende samling med over 70 millioner bilder kan hjelpe! Se hva biblioteket vårt har å tilby.

Shutterstock Editor
Med Shutterstocks nye redigeringsverktøy har rask bildejustering aldri vært enklere. Før du laster ned et arkivbilde, har du nå muligheten til å velge "Tilpasset størrelse", som lar deg finjustere bildet i Editor før du laster ned det. Derfra har du muligheten til å angi egendefinerte dimensjoner, velge forhåndsinnstilte størrelser som er tilpasset populære sosiale nettverk, og legge til spesielle filtre.

Slik beskjærer du bilder

1. Først klikker du på ikonet "Preset Sizes" for å åpne et sidefelt med forskjellige bildedimensjoner. Disse inkluderer innlegg og overskrifter for Facebook, Instagram, Twitter, og mye mer.

2. Etter å ha valgt en forhåndsinnstilling vil du se du arkivbildet i sin nye størrelse, med de beskårne delene også synlige.

3. Hvis du ikke er fornøyd med beskjæringsplasseringen, kan du dra den grønne boksen til en annen del av bildet. Når du er ferdig klikker du Download for å lagre versjonen av bildet.

Legg til et stilig filter

1. Klikk på "Filters"-ikonet for å få opp et nytt sidefelt, med 10 forskjellige filtre å velge mellom. Disse inkluderer den fargerike "Nickel", den svart-hvite "Carbon", og den dempede "Titanium".

2. Hvis du er fornøyd med bildets størrelse og farge klikker du på Downlaod-knappen for å få tilgang til det egendefinerte bildet ditt. Du har også muligheten til å laste ned det opprinnelige bildet til senere bruk.

Adobe Photoshop
Når det gjelder avansert redigeringsprogramvare, er Photoshop vanskelig å slå. Ved å bruke den innholdsrike verktøylinjen, lagringsfunksjoner, effekter og integrasjon med andre Adobe-programmer, er det ingen grense for de kreative mulighetene som finnes. Programmet har imidlertid en ganske bratt læringskurve, så det er best å starte med grunnleggende. Å lærehvordan å redigere bilder vil ikke skje over natten, men ved å mestre en ferdighet om gangen kan du raskt bygge opp repertoaret ditt.

Beskjære, rotere og endre størrelse

1. Når du har åpnet en bildefil, kan du beskjære den ved å velge Crop-ikonet fra verktøylinjen (det ser ut som to overlappende hjørner). Deretter klikker du og drar streklinjen rundt området av bildet du vil beholde. Slipp musen, og trykk deretter Enter for å beskjære bildet.

2. Å rotere et bilde tar bare noen sekunder. Åpne menyen Image, gå til "Image Rotation", og velg deretter hvilken retning du vil rotere. Hovedalternativene er 180º, 90º CW (med urviseren), 90º CCW (mot klokken) og Arbitrary.

3. Å endre størrelsen på et bilde så enkelt som å åpne menyen Image, og deretter velge "Image Size…" Du vil bli presentert med en mindre boks som har innstillinger for bredde, høyde, oppløsning og mer. Pass på at du setter Resample-boksen og låsikonet på, slik at bildedimensjonene forblir de samme. Deretter klikker du OK for å fullføre størrelsen.

Bruk av lag

1. Lag er trolig Photoshops viktigste konsept. Tenk på dem som forskjellige bilder stablet ovenpå hverandre, som sammen skaper et sluttbilde. Det er to hovedtyper av lag: innholdslag (dvs. bilder og tekst) og justeringslag (justering i farge/tekstur til lagene nedenfor). Når de brukes til sitt fulle potensiale, gir lag et høyt nivå av kontroll over hvordan et endelig bilde skal se ut.

2. Mesteparten av arbeidet med lag blir håndtert i Layers-panelet. For å opprette et tomt lag klikker du på New Layer-knappen nederst til høyre på panelet. For å duplisere et lag og legge til noen subtile endringer (uten å påvirke originalen), høyreklikk på laget fra panelets liste og velg deretter "Duplicate Layer…" Klikk deretter OK. Hvis du finner ut at et bestemt lag ikke lenger er nødvendig, kan du slette det ved å klikke på papirkurvikonet nederst til høyre på panelet.

3. Til slutt, når du leker deg med lag, vil du kanskje vise eller skjule enkelte elementer til du har oppnådd en attraktiv komposisjon. Bare klikk på øye-ikonet ved siden av laget du vil skjule, og det vil forsvinne. Omorganisering av lag på panelet vil også endre det endelige bildet. De er ganske bokstavelig talt i en "stablingsrekkefølge", noe som betyr at topplaget i listen er stablet over de andre. For å omorganisere rekkefølgen, klikk og dra et lag til et nytt sted på listen.