Slik legger du til fonter til Photoshop

Å lærehvordan å legge til skrifttyper i Photoshop er like enkelt som å laste ned en fil, og det vil utvide dine kreative muligheter drastisk. Selv om Adobes bransjeledende programvare leveres med mange skrifttyper, er det tusenvis flere på nettet som kan gi en unik stil til designene. Nedenfor har vi skissert hvordan å legge til skrifttyper i Photoshop for både Windows- og OS X-brukere.

Trenger du bilder til prosjektet ditt? Shutterstocks imponerende samling med over 70 millioner bilder kan hjelpe! Se hva biblioteket vårt har å tilby.

Bruke Windows

1. Først søker du på nettet etter skrifttypebiblioteker og ser hva du finner. Det finnes hundrevis av nettsteder med gratis skrifttyper for nedlasting, noe som trolig er et bra sted å starte når du skal lære å installere dem på datamaskinen din. Bare søk etter "download free fonts" og sjekk ut de første resultatene på listen.

2. Når du har funnet et tiltalende skrifttypebibliotek, anbefaler vi at du laster det ned til skrivebordet for å holde det enkelt. I de fleste tilfeller vil skrifttypefilene være i et .zip-format, så du må pakke dem ut før installasjonen. Bare høyreklikk på filen og velg "Pakk ut". Finn deretter skrifttypefilene (Photoshop aksepterer skrifter med utvidelsene .ttf, .otf, .pfm og .pbf).

3. På nyere versjoner av Windows, kan ikke installasjonsprosessen for skrifttyper bli enklere. Bare høyreklikk på skriftfilen, velg "Installer", og Windows vil kopiere skrifttypen til Photoshop.

Hvis du ikke ser et "Installer"-alternativ, må du manuelt kopiere filen til den aktuelle mappen. Bare klikk på Start-knappen, velg Kontrollpanel og deretter "Utseende og personalisering" (XP-brukere kan hoppe over dette trinnet). Klikk på "Skrifter", og høyreklikk deretter på listen for å finne alternativet "Installer ny skrift". Finn de nye skrifttypene, klikk OK, og du er ferdig!

Bruke OS X

1. På samme måte som Windows, kan du finne hundrevis av gratis skriftpakker på nettet for Mac. Bare søk etter "download free fonts mac" for å se hva som er tilgjengelig. Vi anbefaler å lagre dem på skrivebordet slik at de er enkle å finne, og deretter lukke eventuelle aktive programmer.

2. Å dobbeltklikke på en skriftfil (de har vanligvis filtypen .otf eller .ttf), starter Apples Font Book. Det skal være en "Installer skrift"-knapp nær nederst til venstre av programmet, så bare klikk på det, og Photoshop vil synkronisere de nye skriftene automatisk.

3. Men hvis du installerer massevis av skrifttyper på samme tid, kan det være lettere å lime dem manuelt inn i Font-mappen. Naviger til "Fonts"-mappen i biblioteket, og dra deretter de nye skrifttypene inn. Når du starter Photoshop på nytt, de være synlige.