Slik fjerner du videobakgrunn

Når du redigerer et videoklipp med en enkel bakgrunn eller et helfarget bakteppe (det vil si en "greenscreen"), er det enkelt å erstatte det bakteppet med et annet bilde eller klipp. Dagens redigeringsprogram gjør det mulig å fjerne videobakgrunner med bare noen få trinn, også kjent som å "keye" video. Nedenfor har vi skissert hvordan du kan keye videoene dine med Final Cut Pro X.

Trenger du det perfekte klippet til videoproduksjonen din?
Shutterstock har millioner. Utforsk vår samling.

1. Først må du sørge for at videoklippet har en jevnt opplyst, glatt og likt farget bakgrunn. Vanligvis er de beste fargene for å keye grønn og blå, men det er også mulig å fjerne bakgrunner med andre farger.
  2. Deretter bør du klargjøre erstatningsklippet i Final Cut-tidslinjen. Dra det fra hendelsesdelen til prosjektet, trykk E for å legge til klippet, og link deretter til det første klippet ditt ved å velge det og trykke på Q. Nå knyttes de to klippene sammen.

3. Gå nå til Effects-utforskeren (eller åpne den ved å trykke Command+5), klikk på "Keying"-delen, og dra "Key"-effekten fra utforskeren til det opprinnelige klippet.

4. Når du slipper musen, prøver Keyer automatisk å fjerne klippets bakgrunn. For de med profesjonelt greenscreen-oppsett er dette alt du trenger å gjøre, men DIY-videografer må kanskje finjustere effektens innstillinger.

5. For å justere Keyer-parametrene, trykk på Command + 4 for å åpne inspektørvinduet, og klikk deretter på trekanten ved siden av "Keyer" for å åpne effektenes avanserte innstillinger. En måte å måle hvor godt Keyer fungerte, er å klikke på "Vis"-knappen i inspektøren, som vil endre klippet til en gråtone. Dette viser nøyaktig hvor programvaren fjernet deler av bakgrunnen. Hvis forgrunnen har merkbare svarte merker, eller hvis bakgrunnen har hvite merker, kan det hende du må justere Keyer manuelt.

6. For å gjøre dette, gå tilbake til Keyer-innstillingene og sett styrken til 0. Gå deretter til fjern videobakgrunn-farger, du må spesifisere hvilke farger som skal elimineres. Velg ikonet Eksempelfarge, og dra deretter over en ren del av klippets bakgrunn for å få et eksempel. For enda mer presisjon, klikk på Kanter-ikonet og dra deretter en linje fra bakgrunnen til motivet ditt. Dette sørger for at motivets kanter forblir definert, samtidig som du fjerner så mye bakgrunnsfarge som mulig.

7. Til slutt kan du justere glidebryteren Spill Level for å fjerne eventuell bakgrunnsfarge som lekker på motivet. For mye Spill Level og du vil introdusere lite flatterende farger til bildet ditt; for lite, og bakgrunnsfargen vil fremdeles være synlig.