Slik fjerner du en bakgrunn i Photoshop

Å lære hvordan man fjerner en bakgrunn i Photoshop kan være svært nyttig hvis du ønsker å plassere motivet ditt i nye omgivelser. For eksempel kan du ha et fint bilde av en hund som løper i en park, men kanskje du bare vil bruke hunden i en brosjyre, eller vil plassere hunden i en annen setting (som verdensrommet). Photoshop gjør det relativt enkelt å isolere enkelte deler av et bilde, og med litt trening kan du gjøre det på få minutter.

Trenger du bilder til prosjektet ditt? Shutterstocks imponerende samling med over 70 millioner bilder kan hjelpe! Se hva biblioteket vårt har å tilby.

Fjerne enkle bakgrunner

1. Vanligvis består en enkel bakgrunn av en enkelt farge. Etter å ha åpnet bildet i Photoshop, finn Layers-vinduet (det skal være til høyre på skjermen). Akkurat nå skal det bare være ett lag for bildet ditt, og det vil nok bli kalt "Background".

2. Høyreklikk på "Background"-laget og velg "Layer From Background". Dette åpner et nytt vindu med lagalternativer. La alt være som det er, og trykk OK. Nå vil "Background"-laget ditt endres til "Layer 0", og du kan redigere laget slik du ønsker.

3. Deretter går du til verktøylinjen og finner Eraser-verktøyet. Hvis du klikker og holder på dette ikonet, kommer det opp flere viskelæralternativer; velg Magic Eraser.

4. Nå vil toppmenylinjen endres for å gjenspeile Magic Eraser-innstillingene. Du kan justere Tolerance til rundt 25, angi Opacity til 100%, merk av i boksen Contiguous, og merk av i boksen Anti-alias.

5. Når du klikker på bakgrunnen til bildet, vil det Magiske viskelæret fjerne alt som samsvarer med bakgrunnsfargen. Imidlertid kan noen små områder mellom objektets omriss fortsatt ha farge, så du bør zoome inn og rense de delene med Eraser-verktøyet.

6. For å isolere det gjenværende bildet, klikk på Lasso-verktøyet og tegn et grovt omriss rundt det. Deretter trykker du på CTRL+Shift+J for å lage et nytt lag for denne bestemte delen. Nå kan du slette "Layer 0" og lagre den redigerte bildefilen.

Fjerne komplekse bakgrunner

1. Å lære hvordan man fjerner en bakgrunn i Photoshop blir litt vanskeligere når bakgrunnen inneholder flere farger og former, men det er fortsatt ganske greit. I stedet for Magisk viskelær-verktøyet, vil du bli kjent med bakgrunnsviskelæret. Dette verktøyet måler farge i midten av børsten, og fjerner deretter lignende farger når du bruker viskelæret. Velg Background Eraser ved å klikke og holde inne viskelær-ikonet.

2. Ta en titt på Eraser-verktøylinjen øverst på skjermen for mer avanserte innstillinger. Velg en rund pensel som er stor nok til å gjøre jobben, sett Tolerance til rundt 25, Sampling til "Continuous", og Limits til "Find Edges".

3. Siden bakgrunnsverktøyet fungerer fra trådkorsene i midten, kan du ta pekeren så nær motivet som mulig. Klikk og dra rundt motivet for å begynne å slette bakgrunnen. Så lenge trådkorset ikke går over kanten, bør det se perfekt ut. Du vet at det fungerer når bakgrunnen erstattes med et sjakkbrettmønster.

4. Når du er ferdig med å slette de finere detaljene og motivet ditt er isolert fra bakgrunnen, kan du bytte til en større viskelstørrelse for å ta deg av den gjenværende bakgrunnen. Du kan også bruke Lasso-verktøyet til å lage et nytt lag for motivet ditt. Lagre arbeidet som en ny bildefil, og bruk den i fremtidige prosjekter!