Slik fjerner du ekko i Adobe Audition

Det er mange variabler å vurdere når du spiller inn lyd, og enkelte rom vil naturligvis produsere mer romklang enn andre. Reflekterende flater, motiver som er langt unna og en hulrom kan alle fungere sammen for å skape en rotete ekko-effekt. I denne korte gjennomgangen har vi forklart hvordan du fjerner ekko i Adobe Audition, slik at du kan fikse lydfiler for podcaster, filmer og musikalske komposisjoner.

Slik fjerner du ekko i Adobe Audition
1. Først laster du inn ditt nåværende Audition-prosjekt og velger lydfilen som trenger ekko-fjerning. Hvis du vil fjerne noe av bakgrunnsstøyen fra kameraet eller et nærliggende apparat, velger du en stille del av bølgeformen. Høyreklikk på seksjonen og velg "Capture Noise Print". Dette vil hjelpe Audition med å skille støy fra hovedlyden.

2. For å fjerne den valgte støyen, gå til "Effects" > "Noise Reduction / Restoration" > "Noise Reduction (process)". Klikk på "Select Entire File", og hør deretter på lyden din for å høre om støyen er fjernet. Du kan også gå til Advanced-fanen og redusere Spectral Decay Rate for å gjøre gating-effekten tydeligere. Når du er fornøyd med endringene, klikker du på "Apply" for å gjøre dem permanente.

3. Velg deretter "Effects" > "Amplitude and Compression" > "Dynamics Processing". Dette vil laste inn en kompresjonslignende effekt som du kan bruke til å forme den generelle bølgeformen. Som standard bør du se en diagonal linje som strekker seg fra den ene siden av Dynamics Processing-skjermen til den andre. Hvis du drar i denne linjen, slik at den kurver under standardbanen, begynner den å påvirke ekkoet. Lek deg med linjens posisjon og A/B-test med den originale lyden til du oppnår ønskelig resultat.

4. Når du er fornøyd med Dynamics Processing, må du kontrollere at hele bølgeformen er valgt, og deretter klikke OK for å bruke effekten. Det vil redusere lydens volum, men du kan velge "Effects" > "Amplitude and Compression" > "Normalize" for å få volumet opp igjen.

5. Til slutt vil vi kanskje rydde opp noen av de irriterende frekvensene som skapes av ekkoet. Velg "Effects" > "Filter and EQ" > "Parametric Equalizer". Som standard har du 7 hovedfrekvensbånd å spille med, samt et dedikert lav- og høypassfilter. Vi trenger bare noen få bånd for å rydde opp i de uønskede mellomfrekvensene.

Begynn med å øke et bånd (og dets Q-verdi), og flytt deretter sakte over frekvensspektret til du hører en vond lyd. Deretter reduserer du båndet under 0dB, slik at det kutter ut noe av den vonde lyden.