Slik endrer du tekstfarge i Photoshop

Når du prøver å lage et overbevisende digitalt bilde, kan farge gjøre hele forskjellen. Dette gjelder spesielt hvis tekst er fremtredende i designet, fordi det er enkelt for en tekstfarge å kollidere med hovedbildet. Nedenfor har vi forklart hvordan man endrer tekstfarge i Photoshop, slik at du kan lage flotte design der bildet og teksten fungerer sterkt sammen.

Trenger du bilder til prosjektet ditt? Shutterstocks imponerende samling med over 70 millioner bilder kan hjelpe! Se hva biblioteket vårt har å tilby.

Endre tekstfarge (redigerbart)

1. Først åpner du bildet du vil redigere, eller starter et nytt Photoshop-prosjekt. Deretter velger du tekstverktøyet (ser ut som en "T"). Klikk og dra hvor som helst på bildet for å lage en tekstboks, og skriv deretter inn teksten.

2. Før du justerer fargene kan du velge en ny skrifttype ved å klikke på rullegardinmenyen i venstre hjørne av feltet for tekstalternativer (plassert over bildet ditt). Alternativer for tekststørrelse, justering og farger finnes også på denne verktøylinjen.

3. Deretter starter du fargevelgeren ved å klikke på den rektangulære boksen fylt med din nåværende tekstfarge (den er på høyre side av verktøylinjen for tekstvalg). Et nytt vindu vil vises, med en stor fargevelger og en tynn nyansevelger ved siden av den. Du kan velge en farge ved å klikke på forskjellige områder av fargevelgeren, eller du kan manuelt skrive inn en fargekode i tekstfeltene.

4. For enda bedre kontroll over fargen, klikk på "Color Libraries"-knappen for å vise bestemte biblioteker, for eksempel Pantone. Mens dette vinduet er åpent, kan du bruke pipette-verktøyet til å klikke hvor som helst på bildet og hente en farge, som du deretter kan bruke til teksten. Når du er fornøyd med valget klikker du OK.

5. Fargevelgeren kan også brukes til å endre individuelle ord og bokstaver til en ny fargetone. Bare markere bokstavene/ordene du vil endre, og fortsett deretter til trinn 3.

Endre tekstfarge (rasterisert)

1. Tekst som du skriver inn i en Photoshop-tekstboks, bruker vektorer, mens rasterisert tekst konverteres til en statisk grafikk. Men det er fortsatt enkelt å endre fargen på rasterisert tekst. Først klikker du på ikonet for fargevelgeren (forgrunnsfarge), som ligger på hovedverktøylinjen.

2. Deretter velger du malingsspann-verktøyet. Klikk på den første bokstaven, og den skal endre til den forgrunnsfargen du valgte. Hvis noen av de opprinnelige fargene henger igjen rundt kantene, kan du øke Paint Bucket's Tolerance-innstillingen (plassert øverst på verktøylinjen).

3. Når du er fornøyd med hvordan det ser ut, fortsett å klikke på de andre bokstavene for å endre fargen. Trykk deretter på Command + S for å lagre arbeidet ditt.