Slik eksporterer du After Effects til MP4

I dette gjennomgangen viser vi hvordan du eksporterer After Effects til MP4, slik at du oppretter et filformat som alle kan se på datamaskinen, nettbrettet eller smarttelefonen.

Hva er MP4?
MP4, også kjent som MPEG-4, er et vanlig videoformat som kan spilles på en rekke enheter. Det gir en solid balanse mellom kvalitet og filstørrelse, med utmerket datakomprimering som ikke forringer det visuelle på en betydelig måte. Det er en svært praktisk måte å dele videoer på nettet, og nesten all avspillingsprogramvare støtter det.

Slik eksporterer du After Effects til MP4
Først åpner du ditt ønskede After Effects-prosjekt og sjekker om du trenger å gjøre noen siste justeringer før du eksporterer videofilen. Deretter velger du "File" > "Export" > "Add to Adobe Media Encoder Queue".

Deretter må du starte Media Encoder Queue og klikke på prosjektfilen for å vise dialogboksen Export Settings. Dette har muligheter for eksportkvalitet, format og mer. Under Format må du kontrollere at "H.264" er valgt, slik at du eksporterer en MP4-fil. Når du er fornøyd med innstillingene, klikker du OK.

For å angi en destinasjon for filen, klikk på "Output File" i Media Encoder Queue. Et "Save As"-vindu vises, slik at du kan velge et navn og destinasjon for MP4-filen. For å starte gjengivelsesprosessen, klikk på det grønne avspillingsikonet øverst i Media Encoder Queue. Du kan se fremdriften nederst på skjermen, samt et Output Preview-miniatyrbilde.