Slik bøyer du tekst i Photoshop

Å lære hvordan bøye tekst i Photoshop kan gjøre deg til en mer tilpasningsdyktig designer. Ord kan bøye rundt figurer, passe inn i begrensede rom, eller etterligne naturlig håndskrift, og gi stil og kompleksitet til arbeidet ditt. Det er to hovedmåter for å oppnå dette: bøyning og fordreining. Kurvet tekst følger en forhåndsbestemt bane, men selve bokstavene blir ikke endret. På den annen side kan fordreid tekst blåse opp, klemme og bue inn i svært spesifikke former, men det er ikke nødvendigvis det riktige valget for enkle oppgaver. Nedenfor har vi skissert hvordan å kurve tekst i Photoshop ved hjelp av penn-verktøyet og tekstfordreiningsverktøyet.

Trenger du bilder til prosjektet ditt? Shutterstocks imponerende samling med over 70 millioner bilder kan hjelpe! Se hva biblioteket vårt har å tilby.

Buet tekst

1. Åpne først bildefilen du vil jobbe med i Photoshop. Hvis du bare vil lage tekst, så start en ny fil ved å klikke Ctrl + N.

2. Velg deretter pennverktøyet på hovedverktøylinjen (eller trykk på P). Når det er valgt, endres den øverste verktøylinjen for å vise en rekke pennrelaterte ikoner. Velg bane-ikonet - det ser ut som et pennverktøy omkranset av en boks. Med dette alternativet kan du angi start- og sluttpunkt for teksten.

3. For å lage et startpunkt, klikk hvor som helst på hovedbildet. Deretter klikker du der du vil at sluttpunktet skal være, og Photoshop tegner en rett linje mellom de to punktene. Herfra kan du venstreklikke hvor som helst på linjen for å lage et "ankerpunkt", som dikterer hvordan den buede teksten skal se ut.

4. Hvis du Ctrl-klikker og drar på ankerpunktet, begynner linjen å bues i forhold til ankerpunktets plassering. Du kan legge til mer enn ett ankerpunkt for mer komplekse kurver. Når du har laget ønsket kurve, kan du legge til tekst. Velg tekstverktøyet (eller trykk T), og klikk deretter der du vil begynne å skrive på kurven.

5. Til slutt skriver du inn teksten. Buet tekst har samme funksjonalitet som rett tekst, så du kan velge mellom samme sortiment av farger, skrifter og størrelser.

Fordreie tekst

1. I visse situasjoner er fordreid tekst et bedre valg enn buet tekst. For å komme i gang, velg verktøyet Horizontal Type ved å høyreklikke på tekstverktøyet og velge det fra listen. Deretter oppretter du en ny tekstboks på bildet ditt.

2. Før du fordreier bør du skrive teksten og velge en passende skriftstørrelse for prosjektet ditt. Når du er ferdig å skrive, må du klikke på det grønne merket øverst til høyre på skjermen for å godta teksten. Dette bekrefter skriftstørrelsen og stilen, men du kan alltid gå tilbake og endre den ved å dobbeltklikke på teksten.

3. Deretter velger du Warp Text-verktøyet fra øverste verktøylinje. Det ser ut som en "T" med en buet linje under den. En ny "Warp Text"-boks med en liste over stilinnstillinger vil vises. Velg hvordan du vil at teksten skal fordreies; Du ser en liten visuell representasjon av hver stil. Deretter kan du finjustere Bend, Horizontal Distortion og Vertical Distortion-prosenter for mer ekstrem fordreining. Klikk på OK, og innstillingene blir brukt.