Hvordan legge til tekst i et bilde.

Hvis du vil lage din egen plakat, postkort, Internett-meme eller søt bildetekst til et familiefotoalbum, må du først lære hvordan å legge til tekst på et bilde. Med dagens strømlinjeformede programmer, mobilapper og sosiale nettverk tar det bare noen sekunder å skrive på et bilde. Avhengig av hvor nøye du er på skrifttyper og andre tekstbaserte effekter, må du kanskje bruke en profesjonell fotoredigerer, men for de fleste brukere er det mange gratis alternativer der ute. Nedenfor har vi skissert noen få enkle metoder for å legge til tekst.

Trenger du bilder til prosjektet ditt? Shutterstocks imponerende samling med over 70 millioner bilder kan hjelpe! Se hva biblioteket vårt har å tilby.

Bruke Shutterstock Editor

1. Med Shutterstocks nye redigeringsverktøy har rask bildejustering aldri vært enklere. Før du laster ned et arkivbilde, velg "Tilpasset størrelse" og klikk "Rediger bilde".

2. Når du er i Editor, klikk på "Tekst"-ikonet hvor du får muligheten til å "Legg til overskrift", "Legg til underrubrikk" eller "Legg til kroppstekst". Du vil kunne dra tekstboksen og plassere den hvor som helst på bildet, samt justere farge, skrift og størrelse på teksten med verktøylinjen øverst.

3. Når du er klar, klikk på "Last ned" øverst til høyre for å laste ned det redigerte bildet med den tillagte teksten.

Bruke Paint (Windows) eller Preview (Mac)

1. Preview er innebygget med alle versjoner av OS X, og det fungerer flott til å se og redigere bildefiler. Mange Mac-brukere vet imidlertid ikke at programvaren også kan brukes til å legge til tekst på bilder. For å gjøre dette må du først åpne bildefilen i Preview. Deretter klikker du på ikonet "Show Edit Toolbar" nær toppen av programvinduet. Avhengig av din versjon av Preview, vil dette ikonet enten se ut som en verktøykasse eller en blyant.

2. Når du er klar til å skrive klikker du på "A"-ikonet (a.k.a. Tekst-knappen) i Paint eller "Markup Toolbar"-knappen (ser ut som en verktøykasse) i Preview. Den sistnevnte vil åpne en ny rad med redigeringsikoner, inkludert en "T" for tekst.

3. Klikk og dra for å opprette en ny tekstboks i Paint. Disse grensene vil inneholde teksten du skriver, men hvis boksen er for liten vil ikke hele teksten bli synlig. Du kan justere boksens størrelse etter å ha skrevet. Å klikke på ikonet "T" i Preview vil automatisk lage en tekstboks med ordet "Text" inni, som du kan erstatte med det du vil.

4. Etter at du har skrevet inn teksten og tilpasset boksens størrelse, kan du justere tekststørrelsen, skrifttype og farge. Pass på at du velger skrifttyper og farger som er enkle å lese. Avhengig av prosjektet vil du kanskje gjøre teksten fet, understreket eller kursiv.

5. I Preview kan du endre skriften ved å klikke på "Fonts & Font Size" (den ser ut som en stor "A"). Dette åpner opp skrifttype-panelet, som har en enorm samling av skrifter og skriftalternativer. Hvis du vil endre tekstfargen, klikker du bare på det rektangulære ikonet kalt "Fill Color".

6. ​Når du er fornøyd med hvordan teksten ser ut, klikker du utenfor tekstboksen for å bekrefte endringene. Deretter klikker du på Lagre-knappen for å lagre bildefilen. Vi anbefaler at du finne på et annet filnavn, slik at du lagrer en ny versjon og også beholder bildet uten tekst.

Bruke Microsoft Word

1. Word lar deg raskt sette inn bilder i et dokument, legge til tekst og Word Art, og lagre prosjektet i en rekke filformater. Først må du plassere et bilde på den tomme siden — enten ved å klikke på "Foto" under Sett inn-menyen eller ved å dra et bilde til dokumentet.

2. Deretter går du tilbake til Sett inn-menyen og velger "Tekstboks" for å opprette et nytt tekstfelt. Det er også et tekstboks-ikon øverst til høyre på verktøylinjen. Det er lettere å skrive inn (eller lime inn) teksten du trenger først, og formatere etterpå.

3. For å sikre at tekstboksen er gjennomsiktig, velg "Ingen utfylling" fra Formfylling-ikonet (den hellende malingsboksen) og "Ingen omriss" fra omriss-ikonet (blyanten). Nå kan du finjustere alle de andre tekstalternativene - inkludert farger, skrifttyper, effekter og boksjustering - fra format-fanen.

Bruke Facebook

1. Verdens mest populære sosiale nettverk har gjort det enkelt å legge til tekst i bilder. Hvis du bruker en datamaskin, klikker du på «Legg til bilder/videoer» øverst i nyhetsfeeden din, og velger deretter ønsket bilde. Det vil vises som et miniatyrbilde, og hvis du holder markøren over det, vil du se to ikoner. Klikk på den som ser ut som en pensel, kalt "Rediger bilde".

2. Et nytt redigeringsvindu vises, slik at du kan legge til spesielle filtre, klistremerker, tagger og tekst. Velg alternativet "Tekst", og klikk deretter "Legg til tekst" for å opprette en tekstboks på bildet. Endre standardfargen ved å klikke hvor som helst i fargeboksen, og lek deg deretter med de andre ikonene for å flytte, rotere og forstørre teksten. Når du er fornøyd med hvordan det ser ut, klikk "Lagre" for å laste opp det redigerte bildet.

3. Hvis du trenger en personlig kopi av bildefilen, kan du laste den ned fra profilen din. Klikk på bildet på bildesiden din, og hold markøren over den for å hente frem en verktøylinje nederst. Klikk på "Alternativer" og deretter "Last ned" for å sende en kopi til skrivebordet ditt.

Bruke mobilapper
Til slutt er det dusinvis (om ikke hundrevis) av smarttelefonapplikasjoner for å gjøre bildene dine vakrere, og de fleste av dem lar deg legge til stilig typografi med noen drag. I dag er noen av de beste gratis alternativene Phonto (tilgjengelig for iOS og Android), Over (iOS og Android) og Typic (kun iOS).