Hvordan kan jeg øke størrelsen på et bilde?

Shutterstocks store bildestørrelse er alltid originalbildet. Hvis et bilde er litt for lite for dine bruksbehov, kan du øke størrelsen ved hjelp av Photoshop eller andre programmer. La oss gå gjennom det grunnleggende i å øke bildestørrelsen.

Merk: Vektorbilder fungerer annerledes - denne artikkelen refererer kun til tradisjonelle bilder (JPEG).

Hvordan øke bildestørrelsen
Den enkleste måten å øke størrelsen på et bilde er å bruke Photoshop. Dette gjør det enkelt å "oppskalere" bilder mens du minimerer tap av kvalitet. Klikk her for detaljerte instruksjoner om hvordan du bruker Photoshop for å øke bildestørrelser.

Bildekvalitetshensyn
En ting å huske på er at å øke størrelsen på et bilde vil nesten alltid resultere i kvalitetsdegradering. Dette er fordi antallet piksler i et bilde er avgrenset, så å øke bildestørrelsen vil resultere i noe uklarhet eller pikselering. I noen tilfeller, spesielt ved små økninger i størrelse, vil dette ikke være merkbart. I andre tilfeller, som ved store økninger eller hvis du starter med en lavere bildekvalitet, vil det være svært merkbart.

Resample bilder
Å resample bilder betyr at når man sprer et fast antall piksler ut over en større område, vil programmet forsøke å "fylle" noe av området med nye piksler. Dette kalles upsampling og bidrar til å redusere synlig pikselering. Når du bruker Photoshop, kan du velge å ikke resample.

Gjøre andre endringer
Trenger du å beskjære eller gjøre andre små justeringer? Shutterstock Editor er en enkel måte å redigere ethvert Shutterstock-bilde på - sjekk det ut i dag!