Hvordan gjøre bakgrunnen gjennomsiktig i Photoshop

I denne praktiske veiledningen forklarer vi hvordan du gjør bakgrunnen gjennomsiktig i Photoshop, slik at du kan isolere objekter og bruke dem på en mer allsidig måte.

Hvordan lage bakgrunnen gjennomsiktig i Photoshop
Ofte har en rasterbasert illustrasjon eller logo en stygg hvit bakgrunn, noe som ikke er nyttig hvis du vil plassere objektet på et nettsted eller i en brosjyre.

For å eliminere bakgrunnen (dvs. gjøre den gjennomsiktig), gå først til Layers-panelet og kopier bildelaget. Bare dra laget til "New Layer"-ikonet (ser ut som en hvitt firkant med et brettet hjørne) nederst på panelet.

Deretter går du til Tools-panelet og velger Magic Wand (eller trykk W-tasten). Klikk på bakgrunnen, og du vil se stiplede linjer rundt motivet og bildekantene. Gå så tilbake til det opprinnelige bakgrunnslaget i Layers-panelet, og klikk på det øyeformede ikonet for å gjøre laget usynlig. Vi anbefaler at du beholder dette originale laget i prosjektet, i tilfelle du vil referere til det senere.

Med ditt kopierte lag fortsatt valgt trykker du bare på Delete-tasten og bakgrunnen blir fjernet. Du bør nå se et grått og hvitt sjakkbrett i stedet for en bakgrunn, noe som indikerer at bakgrunnen er gjennomsiktig.

For å avmarkere objektet, trykk Ctrl+D (eller Command+D på Mac), og de punkterte linjene forsvinner også. Nå kan du bruke motivet som en frittstående grafikk uten å bekymre deg om bakgrunnen.

Slik isolerer du en kompleks logo fra bakgrunnen
Etter å ha gjennomgått de tidligere nevnte trinnene, merker du kanskje at en kompleks logo fortsatt har gjenværende bakgrunnsområder som må slettes. For eksempel kan Photoshop overse hvite mellomrom mellom bokstaver eller små figurer, så du må ta deg av det for hånd.

Først oppretter du et nytt bakgrunnslag ved å velge Rectangle-verktøyet og tegne en form som spenner over prosjektdimensjonene dine. Velg en bakgrunnsfarge som skiller seg fra din tidligere bakgrunn, slik at du kan se områdene med fargerester tydelig. Kontroller at den nye bakgrunnen står under logoen i Layers-panelet.

Med ditt logolaget valgt, klikk på Zoom-verktøyet og zoom inn på bakgrunnsområdene som skal forbedres, slik at de er mer fremtredende på skjermen. Deretter velger du Magic Wand igjen, klikker på de resterende områdene, og sletter dem en etter en.