Hvordan falme et bilde i Photoshop

Med Adobe Photoshops lagverktøy er det enkelt å lage en naturlig blanding mellom bilder. Nedenfor har vi forklart hvordan å falme et bilde i Photoshop, om du vil blande det inn i bakgrunnen, bruke en gradienteffekt for å blande to bilder, eller bare gjør ett bilde litt mer gjennomsiktig.

Trenger du bilder til prosjektet ditt? Shutterstocks imponerende samling med over 70 millioner bilder kan hjelpe! Se hva biblioteket vårt har å tilby.

Falme en del av et bilde

1. Først åpner du bildet i Photoshop. Ved hjelp av verktøyet Lasso eller Quick Selection i hovedverktøylinjen, tegner du rundt delen av bildet du vil falme. Lasso lar deg tegne denne delen med frihånd, mens Quick Selection-verktøyet (som ser ut som en pensel og en prikket linje), vil forsøke å matche de nærliggende kantene i bildet. Klikk på verktøyet du foretrekker, og begynn å tegne rundt bildet.

2. Når du er ferdig med å tegne, gå til hovedmenyen, velg "New", og deretter "Layer Via Cut". Dette vil opprette et nytt lag for det valgte området. Deretter går du til Layers-panelet (det skal være plassert i nederste høyre hjørne av Photoshop) og pass på at "Screen" er aktivert som en Layer Mode. Dette alternativet finnes i en rullegardinmeny nær toppen av panelet.

3. Ved siden av alternativet Layer Mode skal det være en glidebryter for Opacity. Å øke Opacity-prosentandelen vil gjøre det valgte området mer gjennomsiktig. Men hvis du vil falme i en mer gradientstil, kan du også bruke Gaussian Blur. For å få tilgang til det, gå til hovedfiltermenyen, velg "Blur", og deretter "Gaussian Blur". I den nye dialogboksen kan du øke radiusverdien for å gjøre valget ditt mer uklart. Når du er fornøyd med resultatet, klikker du OK.

Falme et bilde inn i bakgrunnen

1. Når du har lastet et bilde inn i Photoshop, skal det vises som et "Background"-lag i Layers-panelet. Som en forholdsregel vil ikke Photoshop la deg flytte et bilde i dette laget, men det er enkelt å overstyre dette. Bare opprett et nytt lag ved å klikke på "New Layer"-ikonet nederst på panelet (det ser ut som et lite, hundeøreformet stykke papir). Deretter kopierer du bildet i bakgrunnslaget og limer det inn på "Layer 1".

2. Deretter klikker du på "New Adjustment Layer"-ikonet (ser ut som en halvfylt sirkel) nederst på Layers-panelet, og velger fyllingstypen "Solid Color". Dette laget vil fungere som din nye bakgrunn, så velg en farge som passer godt sammen med det eksisterende bildet.

3. Til slutt, for å fade bildet i bakgrunnen, velg Gradient-verktøyet (i svart-hvitt-innstillingen), hold nede Shift og dra over hele området du vil falme.

Falme to bilder sammen

1. På samme måte som å blande ett bilde i et bakgrunnslag, er det enkelt å blande to bildelag sammen. Åpne ditt første bilde i Photoshop, og klikk deretter på "New Layer"-ikonet nederst i Layers-panelet. Her limer du inn i det andre bildet.

2. Deretter lager du en Layer Mask på det andre bildet ved å klikke på "Add Layer Mask"-ikonet på det samme panelet (ser ut som et lite firkant med en sirkel inni). Velg Gradient-verktøyet på hovedverktøylinjen, hold nede Shift og trekk en linje over området du vil falme. Å tegne en lengre linje vil skape en mer gradvis effekt.

3. Til slutt kan du replassere begge bildene, selv etter at du har lagt på en gradient. Hvis du vil flytte det første bildet, og det fortsatt ligger i bakgrunnslaget, holder du bare Alt-tasten og dobbeltklikker på arbeidets "bakgrunn" for å endre det. For mer kontroll over falmingen kan du også justere Opacity-glidebryteren i Layer-panelet. Dette vil imidlertid gjøre hele laget mer gjennomsiktig, så ha det i bakhodet.

4. Når du er fornøyd med gradienten, opaciteten og komposisjonen, går du til File-menyen og velger "Save As" for å lagre en ny kopi av prosjektet. Husk at du alltid kan gå tilbake og endre disse innstillingene.