Hvordan endre størrelse på et bilde

Å lære hvordan å endre størrelsen på et bilde er en viktig ferdighet for aspirerende fotografer, men det er like viktig for en gjennomsnittlig datamaskinbruker. Noen ganger er et bilde for stort til å sendes via e-post eller lastes opp til et sosialt medium, så du må redusere antall piksler for å møte størrelseskravene. Nedenfor har vi forklart hvordan å endre størrelsen på et bilde ved hjelp av innebygd programvare på Windows og Mac.

Trenger du bilder til prosjektet ditt? Shutterstocks imponerende samling med over 70 millioner bilder kan hjelpe! Se hva biblioteket vårt har å tilby.

Bruke Microsoft Paint

1. For å finne Paint, klikk Start-knappen og velg deretter Alle programmer. Den er i Tilbehør-delen. Når du har åpnet Paint, må du velge hvilket bilde som skal endres. For å gjøre dette, klikk på Paint-knappen og deretter "Åpne" for å finne bildefilen.

2. Deretter leter du under Hjem-fanen etter "Bilde"-gruppen. Dette finnes det en rekke redigeringsalternativer for bilder. Velg "Endre størrelse".

3. En ny dialogboks vil vises, slik at du kan angi størrelsesinnstillingene. Pass på at "Behold størrelsesforhold" er aktivert, slik at eventuelle endringer du gjør vil skje proporsjonalt. Dette betyr også at du bare trenger å legge inn én dimensjon (horisontal eller vertikal) for den nye størrelsen, den andre dimensjonen endres automatisk.

4. Du kan velge å endre størrelse på et bilde basert på prosentandel eller piksler. Prosentandeler endrer bildet i forhold til gjeldende størrelse, mens piksler lar deg velge bestemte dimensjoner. Gjør endringene dine, og klikk OK.

5. Hvis du er fornøyd med bildejusteringene, klikker du på Paint-knappen igjen og velger "Lagre som" for å lagre en ny versjon av bildet.

Bruke Mac Preview

1. Først åpner du bildet i Preview ved å høyreklikke på det og flytte markøren over "Open with". Velg deretter “Preview”.

2. Deretter klikker du på "Tools" i forhåndsvisningens øverste linje, etterfulgt av “Adjust Size”. Et nytt vindu med størrelsesalternativer vil vises.

3. Før du foretar noen tilpasninger, må du kontrollere at boksen "Scale proportionally" er valgt. Dette sikrer at bildet beholder sine opprinnelige dimensjoner, uansett hvor stort eller lite du gjør det.

4. Skriv inn en ny verdi for "Width" eller "Height", og den andre verdien vil endres tilsvarende. Du kan også angi måleverdiene i "piksler", "prosent", "tommer", "cm" og mer.

5. Når du er klar til å gjøre endringene, klikker du OK. Deretter lagrer du en ny versjon av bildet ditt ved å velge "Save As" fra File-menyen.