Hva er ripple delete i Adobe Premiere?

Nedenfor har vi delt hvordan Premiere-funksjonen ripple delete effektiviserer videoredigeringsprosessen, slik at du kan fjerne et klipp og ha de etterfølgende klippene i samme rekkefølge, samtidig som de fyller igjen tomrommet.

Slette vs. Ripple Delete
Å velge et klipp på Premiere-tidslinjen og trykke på Slett-tasten er den raskeste måten å slette noe på, men det etterlater et stort gap i tidslinjen. Du kan også holde Alt-tasten nede for å velge og slette et lydspor, slik at bare den samsvarende videoen blir værende. Disse grunnleggende slettefunksjonene er nyttige for enkelte endringer, men hvis du vil flytte alt og fylle hullene, må du bruke Ripple Delete.

Bruke Ripple Delete i Premiere
Først åpner du ditt nåværende Premiere-prosjekt, og finner klippet/klippene du vil slette på tidslinjen. Du kan klikke på et enkelt klipp for å velge det, eller klikke og dra musen for å lage en lasso rundt flere klipp.

Deretter holder du nede Shift og trykker på Slett-tasten for å utføre en Ripple Delete, Premiere-stil. Du vet at det ble gjort riktig hvis de resterende klippene glir bort og fyller ut tomrommet. Hvis du velger de ønskede klippene, høyreklikker på valget, og velger "Ripple Delete" fra listen, får du også det samme resultatet.

Fjerne flere hull med funksjonen Ripple Delete
Hvis du har en rekke hull i redigeringstidslinjen som minner om en sveitserost, finnes det en måte å fjerne alle med et smart triks som inkluderer Ripple Delete. Først oppretter du et nytt videospor og drar i et videoklipp som spenner over hele prosjektets lengde (eller lengre). Deretter går du tilbake til ditt forrige videospor og velger hele serien med klipp som har uønskede hull i mellom dem.

Dra dette valget vertikalt til ditt nye videospor, og det vil lage kutt der hvor hullene er. Flytt deretter de tidligere valgte klippene tilbake til deres opprinnelige plassering. Du ser at det nye videosporet er hakket opp for å matche hullene. Velg alle de hakkede klippene på det nye sporet, og trykk Shift + Delete for å utføre en Ripple Delete på alle hullene samtidig. Deretter kan du slette det nye videosporet og gå tilbake til prosjektet ditt.