Hva er en API?

Når du prøver å forstå et grensesnitt for applikasjonsprogrammering (eller API), er det best å definere hvert ord før du tar fatt på hele konseptet. For det første så vet de fleste mennesker at en applikasjon er et program som lastes ned på våre smarttelefoner, nettbrett og datamaskiner. Det kan være et puslespill, et kartverktøy eller et sosialt nettverk som hjelper oss å holde kontakten med venner i hele verden. Programmering er teknikken som brukes for å lage alle apper, nettsteder og operativsystemer. Uten programmering er appen kun en ide. Grensesnitt gjør det mulig for to apper å snakke sammen, og samle informasjon som den andre appen ikke har.

Hva er en API?

Nå som du forstår begrepene, hva er en API? For å si det enkelt, så gjør en API det mulig for programmerere å få tilgang til en annen applikasjon, til fordel for sitt eget prosjekt. Enkelte apper har allerede løst visse problemer, så du trenger ikke prøve å finne opp hjulet to ganger.

Her er et eksempel: Google Maps er lederen innen kart- og GPS-teknologi, og Google-programmerere har laget API-er slik at andre apputviklere kan få fordelen av dette. Utallige apper og nettsteder bruker Google Maps for egne formål, som f.eks. Airbnb, WhatsApp og Expedia. Vi trenger vel ikke å understreke at API-er er ekstremt verdifulle i den teknologiske verdenen.

Hvordan kobler en API sammen to apper?

Jeg ser på en API som en nabo man låner sukker av. Når du trenger å bruke en annen apps teknologi, må du snakke med API-en ved bruk av et delt språk. Hovedsakelig fungerer en API som et mellomledd mellom de to appene, og videresender den første appens forespørsel, og returnerer deretter data fra den andre appen. Programmerere vil kun at apper fra andre selskaper skal ha tilgang til visse data (f.eks. integrerte kart eller en Twitter-feed), så API-en setter klare grenser for hva som er tilgjengelig.

Hvorfor er API-er så bra for bedrifter?

API-er gjør det mulig for programmerere å samle alle ressursene de har til rådighet, slik at de kan realisere ideene sine raskere og sende dem ut på markedet. Uten tilgang til Google Maps, YouTube, Twitter eller Amazon, ville mange nye app-ideer vært umulig å utføre. Samtidig er API-er også bra for store selskap, fordi de gir dem muligheten til å spre påvirkningskraften sin utover flere plattformer. Store selskap som Google tjener også penger når andre selskap bruker API-ene deres, fordi de må betale for en månedsplan. Alt i alt så er API-er et flott verktøy for nyoppstartede og eksisterende enheter, og det er derfor det finnes over 15 000 API-er i dag.

Hva er Shutterstock API?

Shutterstocks bildebibliotek er blant de største i verden, og vi har gjort det enkelt å benytte seg av denne ressursen med vår API.Vår API tillater brukerne å søke etter og laste ned Shutterstock-bildene direkte i produktet/systemet. Koble kundene dine til Shutterstock-innhold til bruk i dine produkter, eller gi de ansatte tilgang til Shutterstock-biblioteket. Eller bli en partner eller forhandler og få kommisjon ved hvert salg. Mulighetene er enorme.

Ta en titt på våre API-produktalternativer her. Hvis du leter etter en skreddersydd løsning, så kan du sende en e-post til våre eksperter på api@shutterstock.com.

Leter du etter musikk av høy kvalitet for prosjektet ditt?
Shutterstock tilbyr spor av høy kvalitet med enkel og direkte prissetting.
Begynn å lete nå.