Slik bruker du spesialeffekter på figurer og tekst i Shutterstock Editor

Et bilde kan sette tonen til en historie eller en merkevare, men den beste måten å sende en visuell melding på, er å bruke et sterkt bilde sammen med et overlegg av tekst. Du kan fortelle en imponerende visuell historie på denne måten, spesielt hvis du bruker lignende bilder og skrifttyper på en rekke materialer, inkludert sosiale medier, flygeblad og postkort. Vi har gjort det enkelt å lage denne typen pakke med vårt grafisk design-verktøy, Shutterstock Editor.

Lage hvit bakgrunn for å få frem meldingen
Hvis du finner et bilde med akkurat den rette mengden hvitt mellomrom for å legge til tekst som skiller seg ut og ikke konkurrerer med bakgrunnen, gå for det designet. Imidlertid skjer det ofte at bakgrunnene er rotete, mørke eller abstrakte, uten hvitt mellomrom. Denne typen bakgrunn er lett å jobbe med når du kan hemmeligheten for å lage ditt eget hvite rom ved å legge til figurer i et bilderedigeringsprogram.

Bruk først Shutterstocks grafisk design-verktøy for å åpne den malen eller forhåndsinnstilte lerretstørrelsen du vil jobbe med. Deretter legger du til bakgrunnsbildet ditt og bruker vekseleren i nedre høyre hjørne av Editor-arbeidsområdet for å slå på forhåndsvisningsmodus. Nå har du en bedre idé om hvordan bildet ser ut når det er beskåret.

Legge til figurer som tekstbakgrunn
Klikk på figurikonet på lerretets verktøylinje og velg en form å legge til i prosjektet. Bruk håndtakene for å rotere og endre størrelsen på formen til du liker hvordan den ser ut. Du kan også bruke flip-alternativet i objektverktøylinjen for å vende formen vertikalt eller horisontalt.

Hvilken farge vil du ha på figuren din? Hvis du vil hente frem en bestemt farge fra bakgrunnsbildet ditt, må du ta en prøve av den fargen og bruke den på formen ved å klikke på fargepiktogrammet (den fylte sirkelen) i objektverktøylinjen (med formen valgt), og klikk deretter på den egendefinerte kategorien, og deretter på pipette-ikonet. Klikk på pipette-markøren på din foretrukne farge i bildet for å velge den fargen til figuren din.

Hvis du foretrekker hvit bakgrunn for teksten din, bør du vurdere å legge til litt energi ved å lage en ramme eller "drop shadow" rundt figuren din. Med formen valgt, klikker du på konturfargeikonet (hul sirkel) i objektets verktøylinje. Derfra kan du endre linjens stil, vekt og farge. Du kan bruke en forhåndsinnstilt farge eller en egendefinert farge her også. Dropshadow-ikonet på objektverktøylinjen ser ut som en trekant. Klikk på den for å slå av eller på skygge, velg en farge og juster uskarphet og vertikal og horisontal forskyvning av skyggen.

Legge til tekst
Nå som du vet hvordan du bruker spesialeffekter som fargeplukker, drop shadow og å lage figurer, kan du bruke de samme verktøyene til teksten. Først klikker du på tekstikonet på lerretets verktøylinje og legger til teksten din, deretter manipulerer du den med de samme verktøyene du brukte til figurer. For å finne drop shadow, linjejustering, linjeavstand, punkter og nummereringsmenyer, må du kanskje klikke på de tre prikkene helt til høyre på objektmenyen med teksten du har valgt.

Slik bruker du spesialeffekter på figurer og tekst i Shutterstock Editor. Den beste måten å lage et design du liker, er å eksperimentere og se hva som fungerer. Du kan også bla gjennom våre forhåndslagde maler for inspirasjon som vil få kreativiteten til å flomme.