Slik bruker du farger i Editor-designet

Shutterstock har lenge gitt designere - både hobbyister og fagfolk - tilgang til bilder i verdensklasse som de kan bruke i sitt design. Men visste du at Shutterstock også tilbyr et bilderedigeringsverktøy som ikke bare hjelper deg med å integrere lyse, dynamiske bilder i din layout, men også innkorporerer ekstra farger for et friskt og spennende utseende?

Dette grafisk design-verktøyet lar deg plassere farger rundt på hele lerretet ditt. Enten du ønsker å legge til mer farge i bakgrunnen, i figurer eller på tekst, kan Shutterstock Editor hjelpe deg med bare noen få klikk. Her er en rask gjennomgang av hvordan du bruker farge i ditt Editor-design.

Bakgrunn
Hvis du foretrekker én solid farge som bakgrunn, forenkler Editors brukervennlige grafiske designverktøy prosessen. Flytt markøren mot venstre på skjermen til verktøylinjen på lerretet og klikk på den tredje knappen. Det er merket med en firkant som inneholder diagonale linjer. Når du har klikket på denne, vises en rullegardinmeny med en fargefane øverst. Klikk på den og rader med forhåndsinnstilte farger du kan velge fra dukker opp.

Ser du ikke det du vil ha? Klikk på plusstegnet nederst til venstre for flere alternativer. Dette henter opp et panel med alle tilgjengelige farger i bilderedigeringsverktøyet, gradvis fra den ene til den andre på ett sted. Klikk på skyggen og nyansen du foretrekker. Hvis du har en webfargekode, kan du skrive den inn i vinduet nederst. For å matche en farge du allerede har på lerretet, klikk på pipette-verktøyet nederst til høyre, plasser det over fargen du vil bruke, og klikk på nytt. Dette vil umiddelbart endre bakgrunnen slik at den passer perfekt.

Figurer
Når du har valgt en form, velger du den på lerretet for å hente frem objektverktøylinjen øverst på skjermen. Klikk på den første knappen, merket med en hel enkel sirkel for å se en panelmeny med alle forhåndsinnstilte farger. Bare klikk på fargen du vil ha og formen blir fylt. Klikk på den egendefinerte kategorien for å se alle farger i varierende skygger og nyanser. Du har altså muligheten til å plassere en bestemt fargekode på bunnen, eller bruke pipette-verktøyet for å finne en bestemt match. Bilderedigeringsverktøyet lar deg endre gjennomsiktighetsnivået til fargen ved å klikke på den fjerde knappen fra venstre og velge foretrukket opasitet.

Tekst
Endre fargen på teksten ved å velge laget, det vil hente frem tekstverktøylinjen øverst på skjermen. Midtveis gjennom vil du se en knapp med en hel svart sirkel. Klikk på denne for å vise rullegardinmenyen for forhåndsinnstilte og egendefinerte farger. Som med de andre, kan du legge inn en webkode eller bruke pipette-verktøyet når du er på den egendefinerte kategorien. Velg fargen du foretrekker, og teksten vil umiddelbart endres til det alternativet. Rullegardinmenyen vil forbli i visning, slik at du enkelt kan teste forskjellige farger på teksten.

Uansett hva du lager, husk at farger er et viktig kreativt verktøy. Sjekk ut Shutterstock Editor for å finne ut alt om hvordan det kan hjelpe dine kreative prosjekter.