Slik beskjærer du et bilde

Beskjæring er nyttig for å justere bilders komposisjon, fjerne overflødige elementer og for å fokusere på et bestemt motiv. Mac og Windows-PCer leveres med gratis programmer som kan håndtere grunnleggende beskjæring, så du trenger ikke å eie en kostbar redigeringspakke for å få jobben gjort.

Trenger du en rask, gratis bilderedigerer?
Shutterstock Editor tilbyr grunnleggende redigeringsfunksjonalitet rett i nettleseren din.
Sjekk det ut i dag ved å finne et bilde du elsker på Shutterstock.com og velg egendefinert størrelse.

På en Mac har det standard Preview-programmet brukervennlige verktøy for beskjæring og endring av størrelse av bilder, mens Microsoft Paint kan utføre de samme funksjonene på en PC. Beskjæring reduserer det totale antall piksler i et bilde og endrer dimensjonene, så vi anbefaler at du lagrer flere versjoner av arbeidet ditt.

Bruke Preview (Mac)

1. Først dobbeltklikker du på bildefilen du vil beskjære. Preview bør være standardprogrammet for å åpne bilder, men hvis det ikke er det, hold Kontroll + klikk for å hente en liste over alternativer. Hold musen over "Åpne med" og velg Preview fra listen.
  2. Deretter aktiverer du Editor Toolbar ved å klikke på ikonet som ser ut som en blyant. Dette gir deg noen bildevalg som du kan bruke til beskjæring. Standard er Rectangular Selection, men du kan velge andre som Elliptical og Lasso på venstre side av Editor Toolbar. Vi anbefaler Rectangular til de fleste bildeprosjekter.
  3. Klikk og hold for å tegne et rektangel som vil definere delen av bildet du vil beholde. Når du er fornøyd med hvordan rektangelet ser ut, klikker du på "Crop"-knappen helt til høyre på Editor Toolbar. Det gjenværende området av bildet forsvinner, og bare den rektangulære delen du tegnet står igjen.
  4. Når du er klar til å lagre det beskjærte bildet, klikker du på "File" og velger deretter "Save" for å erstatte den opprinnelige versjonen, eller "Save As" for å opprette en ny bildefil.

Hurtighetstips: For raskere beskjæring, bruk Apples hurtigtaster. Først åpner du bildet i Preview, og trekker deretter et rektangel rundt området du vil beskjære. Deretter slo Command + K for å beskjære, og Command + S for å lagre den nye versjonen.

Bruke Paint (Windows)

1. Finn først Paint ved å klikke på "Start" og deretter "Alle programmer". Du ser den under Tilbehør-fanen.
  2. Når programmet er lastet, klikker du på Paint-knappen og deretter "Åpne" for å velge hvilket bilde du vil beskjære. Deretter velger du alternativet "Velg" i "Bilder"-gruppen (på Hjem-fanen).
  3. Nå kan du klikke og dra en boks rundt delen du vil beholde. Når du er fornøyd med dimensjonene, klikker du på Beskjær.
  4. For å lagre det nylig beskjærte bildet som en ny fil, skriver du bare et annet navn i boksen "Filnavn" og klikker Lagre.