Kan jeg bruke vektorbilder hvis jeg ikke har redigeringsverktøy for vektorer?

Vektorillustrasjoner kan redigeres og skaleres til alle størrelser uten tap av oppløsning ved hjelp av Adobe Illustrator eller andre vektor-redigeringsprogrammer. Adobe Illustrator er bransjestandarden for å åpne og redigere EPS-vektorfiler Hvis du ønsker å bruke en Shutterstock EPS-vektor, men ikke trenger redigerings- og skaleringsfunksjonalitet, kan du enten lagre det som en JPEG fra nettstedet eller åpne EPS-filen som et JPEG-bilde i Photoshop. Slik gjør du det:

Åpne en EPS-fil med Photoshop

• Last ned EPS-filen til din data

• Åpne Photoshop, velg Fil, Åpne, og velg EPS-filen du lastet ned

• Velg dimensjoner og oppløsning; minst 300 dpi er anbefalt for utskrift

• Velg CMYK for utskrift eller RGB for web eller TV

• Velg 'Behold proporsjoner' for å opprettholde høyde-til-bredde-proporsjoner og klikk på OK

Eksempel
For eksempel kan en vektor EPS-fil være 4" x 4" i sin opprinnelige størrelse, men du trenger kanskje det større. Du kan åpne filen i Photoshop og endre bildestørrelse til 45" x 45", med 300 piksler/tomme. Etter å ha klikket "OK" vil vektoren bli endret, og du kan lagre filen som en JPEG. Du vil nå ha en stor fil uten tap av kvalitet.

Disse trinnene kan være litt forskjellige avhengig av hvilken versjon av Adobe Photoshop du har. For ytterligere hjelp med hvordan bruke bilder i Photoshop, anbefaler vi å bruke Adobes hjelpesider.