Hvordan "vektorisere" et bilde

Bitmap Vs. Vektorbilder
De fleste bilder er opprinnelig rasterbilder, eller bitmap-bilder. Disse bildene bruker rader og kolonner av piksler laget av forskjellige farger for å gjengi bildet. Bitmap-bilder er ganske vanlige (.JPEG, .PNG, etc) og er ganske enkle å forstå.

Bitmap-bilder, på grunn av deres uttrykk via bitmap, er oppløsningsavhengige. Hvis du må endre størrelsen på et bitmap-bilde, vil du redusere kvaliteten på bildet. Å forminske størrelsen på bildet tvinger deg til å kvitte deg med piksler, og hvis du øker størrelsen, blir linjene og kurvene skarpe og definert av en klar gradient.

Trenger du redigerbar vektorgrafikk? Shutterstock har millioner!
Vår samling venter på deg; begynn å utforske nå.

Vektorbilder løser dette problemet med å endre størrelse på bilder. Vektorbilder er banebaserte - de er sammensatt av matematiske ligninger, slik at bildene er enkle å skalere. På grunn av dette betraktes vektorbilder som uavhengige oppløsning. Vektorbilder har en spesifikk kunstighet fordi de er helt datamaskingenerert. De vil aldri bilderealistiske ut. Men man kan individuelt endre størrelsen og endre spesifikke former og komponenter i vektorbilder uten å ødelegge selve bildet. Dette gjør vektorbilder veldig nyttig for grafiske designere.

Vektorisering
På grunn av disse faktorene vil designere ofte vektorisere et bilde, eller konvertere det fra bitmap til et vektorbasert bilde. Den motsatte prosessen, å gjøre et bilde om til bitmap, kalles rastrering. De to vanligste programmene som brukes til å konvertere bitmap-bilder til vektorbilder, er Photoshop og Illustrator.

Slik vektoriserer du et bilde i Photoshop
Når du bruker Adobe Photoshop, er bildene du manipulerer bitmap-bilder som standard. Følg disse trinnene for å konvertere bitmap-bilder til vektorbilder i Photoshop.

1. Åpne menyen "Window" og velg "Paths" for å hente frem det tilsvarende panelet. Du har tre valg i options-feltet: Velg det vanlige penneverktøyet for å lage rette linjer og Bezier-kurver over bildet. Velg Freeform-alternativet for en mer organisk og løs tegning over bildet. Velg Magnetic Pen for å følge farge- og lysstyrkeovergangene i bildet.

2. Tegn vektorbanene dine over bildet til du har sporet konvertering av baner og former i bildet ditt. Trykk på Enter når du er ferdig med å spore en bane for å signalere slutten av banen.

3. Velg flere baner ved hjelp av valgmulighetene Lasso, Marquee og Magic Wand. Klikk på menyknappen øverst til høyre i "Paths"-panelet og velg "Make Work Path" for å gjøre hvert valg til en vektorbane.

4. Angi toleransenivået for banene. Mindre nivåer gjør at banen holder seg stramt til det du har sporet, mens større nivåer viser jevne overganger mellom ankerpunkter i banen.

5. Når du oppretter en ny arbeidsbane, må du dobbeltklikke på banenavnet som vises i "Paths" -panelet. Godta standardnavnet eller navngi hver bane. Ellers vil nye handlinger erstatte vektortegninger på arbeidsbanen med ny utgang.

6. Eksporter vektorbaner fra Photoshop til Illustrator, slik at du kan bruke dem på tvers av andre programmer. Klikk “File” à “Export” à “Paths to Illustrator.”

Slik vektoriserer du et bilde i Illustrator
Illustrator er et program laget av Adobe som brukes til å lage vektorbilder. Fordi vektorbilder er det opprinnelige formatet, er vektorisering av bilder i Illustrator ganske enkelt. Du bruker Live Trace-funksjonene til å lage baner.

1. Åpne bildet i Illustrator og sørg for at det er valgt.

2. Naviger til "Live Trace"-alternativet i kontrollpanelet. Klikk på menyikonet "Tracing Presets and Options" ved siden av det.

3. Bla gjennom de eksisterende forhåndsinnstilte alternativene og velg en for å vektorisere bildet. For eksempel vil å velge "16 Colors" vektorisere bildet i 16 separate farger.

4. For å lage en egen bane for hver farge, klikk "Expand" under options-menyen.

5. For å tilpasse innstillingene for hver bane, naviger til menyen "Tracing Presets and Options" og klikk "Tracing Options." Herfra kan du redigere innstillinger som "Mode", "Blur" og "Threshold".

6. Klikk på "Preview" for å se de resulterende vektorbildene. Ved hjelp av dette verktøyet kan du endre banene etter behov og eksperimentere med innstillingene før du lagrer bildet.