Om ontwikkelaars en creatieve platformen te ondersteunen bij het bouwen van vernieuwende producten met Shutterstock, hebben we onze API (application programming interface) beschikbaar gesteld voor integratie.

Via de Shutterstock-API kunnen derden de Shutterstock-bibliotheek, de zoekfunctionaliteit en de licentiefunctionaliteit rechtstreeks vanuit hun toepassingen aanbieden. De native API-integratie stroomlijnt de creatieve workflow, verbetert de gebruikersloyaliteit en kan een extra inkomstenstroom genereren dankzij wederverkoop van assets via het platform.

De Shutterstock-API biedt native integratie met Google, Facebook, IBM, Wix, Art.com en meer, en wordt momenteel door ruim 8.000 toepassingen gebruikt.

Enkele voorbeelden van het gebruik van de Shutterstock-API:

• Wix-gebruikers hebben direct toegang tot Shutterstock-afbeeldingen en -videoclips, zodat zij snel prachtige websites kunnen maken

• Google heeft de Shutterstock-API geïntegreerd om meer dan 250 miljoen rechtenvrije afbeeldingen beschikbaar te stellen aan adverteerders op het platform. Dit versnelt het maken van advertenties en vergemakkelijkt het vergelijken van afbeeldingen met A/B-tests

• Promo benut de voordelen van de Shutterstock-API om grote en kleine bedrijven te helpen aantrekkelijke videoproducties te maken door hen toegang te geven tot meer dan 14 miljoen gebruiksklare videoclips van Shutterstock

Bezoek onze Developer Portal voor meer informatie of om direct aan de slag te gaan. We zijn heel benieuwd wat u op basis van onze API gaat ontwikkelen!