Bestanden in After Effects exporteren naar MP4

In deze handleiding hebben we uiteengezet hoe u bestanden in After Effects naar MP4 kunt exporteren, waardoor u een bestandsindeling krijgt waarvan iedereen kan genieten op zijn computer, tablet of smartphone.

Wat is MP4?
MP4, dat ook wel bekendstaat als MPEG-4, is een veel voorkomende indeling voor videobestanden die op een breed scala aan apparaten kan worden afgespeeld. Bij MP4 is er een goede balans tussen de kwaliteit en de bestandsgrootte dankzij de uitstekende datacompressie, die nauwelijks afbreuk doet aan de beeldkwaliteit. MP4 is een zeer praktische manier om online video's te delen en wordt ondersteund door vrijwel alle software voor het afspelen van media.

Bestanden in After Effects exporteren naar MP4
Voordat u het videobestand exporteert, opent u het gewenste project in After Effects en controleert u of u nog laatste wijzigingen in het project wilt maken. Vervolgens klikt u op File > Export > Add to Adobe Media Encoder Queue.

Start nu Media Encoder Queue op en klik op het projectbestand. Het dialoogvenster Export Settings wordt weergegeven. Hier kunt u kiezen uit verschillende opties voor bijvoorbeeld de kwaliteit en de bestandsindeling van de video die u exporteert. Zorg ervoor dat H.264 is geselecteerd onder Format. Zo kunt u een MP4-bestand exporteren. Klik op OK als u tevreden bent met de instellingen.

Om een locatie in te stellen voor uw geëxporteerde bestand, klikt u op Output File in de Media Encoder Queue. U krijgt het venster Save As te zien. Hier kunt u een naam en locatie voor het MP4-bestand kiezen. Om het exporteerproces te starten, klikt u op het groene afspeelpictogram bovenaan in de Media Encoder Queue. U kunt de voortgang van het proces onderaan het scherm in de gaten houden. Daar ziet u ook de miniatuur Output Preview.