Shutterstock-plug-ins voor Adobe-toepassingen

De plug-ins van Shutterstock integreren de grootste en nieuwste collectie aan stockafbeeldingen direct in de workflow van creatieve professionals en zullen uw werk inspirerender en efficiënter maken. Deze nauwe integratie in de workflow van de ontwerper is slechts een van de vele manieren waarop we verhalenvertellers wereldwijd willen bijstaan ongeacht hun werklocatie- en wijze.

De voornaamste functies van de plug-in zijn:
  • Toegang tot de snelle en innovatieve afbeeldingendatabase van Shutterstock
  • De mogelijkheid om afbeeldingen met watermerk gratis te bewerken, waarbij deze bewerkingen automatisch op de afbeelding worden toegepast wanneer de afbeelding wordt gekocht
  • Directe toegang tot bestaande Shutterstock-accounts, waaronder Shutterstock Premier
  • De mogelijkheid om bestaande afbeeldingencollecties te bekijken en toegang te verkrijgen tot afbeeldingen die eerder in de bibliotheek van Shutterstock zijn bekeken en gekocht
  • Onmiddellijke inspiratie door de door Shutterstock beheerde collecties van stockafbeeldingen gebaseerd op kleurenpaletten, emoties en hulpprogramma's

Wat is de plug-in?
De plug-ins van Shutterstock voor Adobe Photoshop® en Illustrator® zijn een snelle, gemakkelijke en handige manier om Shutterstock-afbeeldingen te bekijken, bewerken en licentiëren zonder de Photoshop®-toepassing te verlaten. Met de Illustrator®-plug-in kunt u ook vectorbestanden invoegen (maar geen bewerkingen, vectorlagen of objecten toevoegen).

Zijn de plug-ins voor stockafbeeldingen gratis?
Ja, de Shutterstock-plug-ins zijn gratis te downloaden en installeren. Bovendien kunt u er voorbeelden van afbeeldingen mee bekijken.

Hoe installeer ik de plug-ins?

• Download hier de plug-ins
  • Open en installeer het gedownloade plug-in-bestand
  • Open Adobe Photoshop® of Illustrator®, of start deze opnieuw wanneer deze reeds is geopend
  • Open in het programma het menu Window en klik op Extension om de Shutterstock-plug-in te openen
  • Maak een account of log in bij uw account

Wie kan gebruikmaken van de plug-in voor stockafbeeldingen?
Gebruikers van Mac OS X en Windows 8+ kunnen de plug-in installeren en gebruiken op Adobe-programma's vanaf CC2015 en recenter.

Hoe koop ik gebruiksrechten en afbeeldingen?

• Om afbeeldingen te kopen of er een licentie voor te krijgen, logt u vanuit de plug-in in bij uw Shutterstock-account en selecteert u het door u gewenste abonnement en formaat voor de afbeeldingen.
  • Indien u geen Shutterstock-abonnement voor afbeeldingen hebt, gaat u naar onze website om de verschillende abonnementsopties te bekijken.

Welke versies van Adobe Photoshop® worden ondersteund?
De Shutterstock-plug-in voor Adobe ondersteunt momenteel Creative Cloud 2015 en nieuwere versies. Om op de hoogte te worden gehouden van versie-updates, kunt u uw e-mailadres onder aan deze pagina opgeven.

Welke besturingssystemen worden ondersteund?
De Shutterstock-plug-in is compatibel met Mac OS X, Windows 8 en nieuwere versies.

Welke talen worden ondersteund?
De plug-in voor stockafbeeldingen is momenteel beschikbaar in het Engels. Om op de hoogte te worden gehouden van talenupdates, kunt u uw e-mailadres onder aan deze pagina opgeven.

Tellen afbeeldingsvoorbeelden als gedownloade afbeeldingen?
Voorbeelden tellen niet als gedownloade afbeeldingen. Voeg zoveel afbeeldingen in als u wilt, voer bewerkingen uit, kijk of ze passen bij wat u zoekt en vraag dan pas een licentie aan.

Ik heb de plug-in geïnstalleerd, maar deze verschijnt niet bij mijn Adobe-extensies. Wat moet ik doen?

• De plug-in werkt voor Adobe Photoshop® en Illustrator® CC2015+. Controleer of u een compatibele versie gebruikt.
  • Start de Adobe-toepassing opnieuw. Navigeer vanuit de Adobe-toepassing naar Window (in de werkbalk), Extensions → Shutterstock Plugin.
  • Als u nog altijd geen toegang krijgt, stuur dan een e-mail naar support@shutterstock.com en voeg indien mogelijk een beschrijving en screenshot toe.

Wat als ik bugs of andere problemen tegenkom?
Als u tegen bugs of andere problemen aanloopt, zoals problemen bij het installeren of downloaden, stuur dan een e-mail naar support@shutterstock.com en voeg indien mogelijk een beschrijving en screenshot toe.