Shutterstock-plug-ins voor Adobe-toepassingen

De plug-ins van Shutterstock integreren de grootste en nieuwste collectie aan stockafbeeldingen direct in de workflow van creatieve professionals en maken je werk inspirerender en efficiënter. Deze nauwe integratie in de workflow van de ontwerper is slechts een van de vele manieren waarop we verhalenvertellers wereldwijd willen bijstaan ongeacht hun werklocatie- en wijze.

De voornaamste functies van de plug-in zijn:
  • Toegang tot de snelle en innovatieve afbeeldingendatabase van Shutterstock
  • De mogelijkheid om afbeeldingen met watermerk gratis te bewerken, waarbij deze bewerkingen automatisch op de afbeelding worden toegepast wanneer de afbeelding wordt gekocht
  • Directe toegang tot bestaande Shutterstock-accounts, waaronder Shutterstock Premier
  • De mogelijkheid om bestaande afbeeldingencollecties te bekijken en toegang te verkrijgen tot afbeeldingen die eerder in de bibliotheek van Shutterstock zijn bekeken en gekocht
  • Onmiddellijke inspiratie door de door Shutterstock beheerde collecties van stockafbeeldingen gebaseerd op kleurenpaletten, emoties en hulpprogramma's

Wat is de plug-in?
De plug-ins van Shutterstock voor Adobe Photoshop®, Illustrator® InDesign® en Premiere Pro® zijn een snelle, gemakkelijke en handige manier om Shutterstock-afbeeldingen te bekijken, bewerken en licentiëren, zonder dat je de toepassing hoeft te verlaten. Met de Illustrator®-plug-in kunt je ook vectorbestanden invoegen (maar geen bewerkingen, vectorlagen of objecten toevoegen).

Zijn de plug-ins voor stockafbeeldingen gratis?
Ja, de Shutterstock-plug-ins zijn gratis te downloaden en installeren. Bovendien kun je er voorbeelden van afbeeldingen mee bekijken.

Hoe installeer ik de plug-ins?

• Download hier de plug-ins
  • Open en installeer het gedownloade plug-in-bestand
  • Open de Adobe-toepassing of start de toepassing opnieuw op als die al is geopend
  • Open in het programma het menu Window en klik op Extension om de Shutterstock-plug-in te openen
  • Maak een account of log in bij je account

Wie kan gebruikmaken van de plug-in voor stockafbeeldingen?
Gebruikers van Mac OS X en Windows 8+ kunnen de plug-in installeren en gebruiken op Adobe-programma's vanaf CC2015 en recenter.

Hoe koop ik gebruiksrechten en afbeeldingen?

• Om afbeeldingen te kopen of er een licentie voor te krijgen, log je vanuit de plug-in in bij je Shutterstock-account en selecteer je het gewenste abonnement en formaat voor de afbeeldingen.
  • Als je geen Shutterstock-abonnement voor afbeeldingen hebt, ga je naar onze website om de verschillende abonnementsopties te bekijken.

Welke versies van Adobe Photoshop® worden ondersteund?
De Shutterstock-plug-in voor Adobe biedt momenteel ondersteuning voor Creative Cloud 2015 en nieuwere versies.

Welke besturingssystemen worden ondersteund?
De Shutterstock-plug-in is compatibel met Mac OS X, Windows 8 en nieuwere versies.

Welke talen worden ondersteund?
Alle plug-ins zijn beschikbaar in alle 21 talen die door Shutterstock worden ondersteund.

Tellen afbeeldingsvoorbeelden als gedownloade afbeeldingen?
Voorbeelden tellen niet als gedownloade afbeeldingen. Voeg zoveel afbeeldingen in als je wilt, voer bewerkingen uit, kijk of ze passen bij wat je zoekt en vraag dan pas een licentie aan.

Ik heb de plug-in geïnstalleerd, maar deze verschijnt niet bij mijn Adobe-extensies. Wat moet ik doen?

• De plug-in werkt voor Adobe-toepassingen vanaf CC2015. Controleer of je een compatibele versie gebruikt.
  • Start de Adobe-toepassing opnieuw. Navigeer vanuit de Adobe-toepassing naar Window (in de werkbalk), Extensions → Shutterstock Plugin.
  • Als het je nog steeds niet lukt om toegang te krijgen, neem dan contact met ons op. Dan helpen we je graag verder.

Wat als ik bugs of andere problemen tegenkom?
Als je bugs of andere problemen tegenkomt, zoals installatie- of downloadproblemen, neem je contact met ons op voor verdere ondersteuning.