Website- en downloadproblemen

Ervaart u problemen bij het downloaden of hebt u geen toegang tot de Shutterstock-website? Wij kunnen u helpen.

Leeg de cache en verwijder cookies
Problemen met de website worden waarschijnlijk veroorzaakt door tijdelijke bestanden die zijn opgeslagen in uw internetbrowser. U kunt als volgt de cache van uw browser legen en de cookies verwijderen:

Zorg ervoor dat uw browser cookies accepteert
De website van Shutterstock maakt gebruik van cookies, dus zorg ervoor dat uw browser is ingesteld op het accepteren van cookies. Dit zijn onschuldige bestandjes waarmee uw voorkeuren en andere gegevens worden opgeslagen.

Probeer een andere browser
Als dit niet werkt, kunt u een andere browser proberen (bijvoorbeeld Firefox of Chrome, die gratis zijn) op dezelfde computer om te bepalen of het probleem met de browser en de bijbehorende instellingen te maken heeft.

Probeer een andere computer
Door vanaf een andere computer te downloaden, kunt u erachter komen of het probleem te maken heeft met de computer die u gebruikt.

Zorg ervoor dat de toegang niet geblokkeerd is
Aangezien deze problemen onderling veel kunnen verschillen, kunnen we niet goed troubleshooten. Dit zijn enkele algemene problemen die met geblokkeerde toegang te maken hebben:

• Het kan zijn dat een firewall de toegang blokkeert. Controleer de instellingen van uw firewall(s) om ervoor te zorgen dat toegang tot Shutterstock.com en alle bijbehorende subdomeinen binnen de firewall(s) is toegestaan.

• Het kan zijn dat een proxy-instelling de toegang blokkeert. Controleer de proxy-instellingen (indien van toepassing) om ervoor te zorgen dat toegang tot Shutterstock.com en alle bijbehorende subdomeinen binnen de proxy-instellingen is toegestaan.

• Het kan zijn dat uw internetaanbieder (ISP) de toegang blokkeert. In sommige gevallen kunnen sites met veel afbeeldingen, zoals Shutterstock, per ongeluk worden geblokkeerd door een ISP. Wij raden u aan contact op te nemen met uw ISP om te controleren of er toegang wordt verschaft tot www.shutterstock.com en de bijbehorende subdomeinen.

Indien u niet zeker weet hoe u bepaalde domeinnamen toegang kunt bieden, neemt u contact op met uw systeembeheerder of IT-helpdesk.

Niets heeft gewerkt.
Indien u deze opties hebt geprobeerd en verdere hulp nodig hebt, neem dan contact met ons op en houd de volgende gegevens bij de hand:

• Uw e-mailadres/gebruikersnaam

• Foutmelding (indien van toepassing)

• URL waar de fout optreedt

• Screenshots (indien mogelijk)

• Stappen die u hebt genomen voordat/op het moment dat de fout optrad

• Uw besturingssysteem (Mac, Windows of Linux)

• Browsers die u hebt geprobeerd

Als u problemen hebt met downloaden, zorg er dan voor dat u ook de volgende informatie verstrekt:

• ID-nummer van de afbeelding/clip

• Formaat van de afbeelding of resolutie van de clip die u probeerde te downloaden

• Het abonnement dat u gebruikte om te downloaden

Zal het opnieuw downloaden mijn beschikbare downloads verbruiken?
Wij verzekeren u dat het opnieuw downloaden van afbeeldingen en clips niet wordt meegerekend bij eventuele actieve abonnementen die u mogelijk hebt. Afbeeldingen en clips kunnen na aanschaf eindeloos opnieuw worden gedownload. Als u problemen ondervindt met deze functie, twijfel dan niet en neem contact met ons op!