Wat is platformlicentie voor de Shutterstock-API?

Met een platformlicentie voor de Shutterstock-API kunnen ontwikkelaars en creatieve platforms de creatieve bibliotheek en technologie van Shutterstock direct in hun toepassingen beschikbaar te maken om de workflow voor eindgebruikers te stroomlijnen. Momenteel ondersteunt de Shutterstock-API systeemeigen integraties met toonaangevende bedrijven (zoals Google, Facebook, Wix, IBM) en met meer dan 8.000 toepassingen.

U kunt over een platformlicentie voor de Shutterstock-API beschikken door een standaard of zakelijk API-abonnement aan te schaffen. Voor meer informatie of om gratis aan de slag te gaan, kunt u terecht op de Shutterstock Developer Portal.

Door gebruiker toegevoegde afbeelding

Houd er rekening mee dat de platformlicentie voor de Shutterstock-API het downloaden of openen van onbewerkte Shutterstock-itembestanden niet toestaat. Dat wil zeggen dat de Shutterstock-items die in uw toepassing worden geleverd, beperkt moeten blijven tot gebruik in projecten die binnen uw toepassing worden gemaakt.

Als uw eindgebruikers een Shutterstock-item willen downloaden apart van de inhoud die ze in uw toepassing hebben gemaakt, hebben ze hun eigen standaard of uitgebreide licentie nodig om het item van de Shutterstock-website te kunnen downloaden.

Er kunnen ook een paar andere beperkingen gelden. Raadpleeg onze API-servicevoorwaarden voor volledige informatie over onze licenties.

De juiste licentie kiezen

Voor ontwikkelaars en start-ups met een toepassing in een vroeg ontwikkelingsstadium biedt het standaard API-abonnement een gemakkelijk en zelfbeheerd proces voor testen en implementeren. Bovendien ondersteunt het licentieverlening voor items (binnen toepassingen) en wederverkoop. Voor meer informatie over standaard API-abonnementen of om gratis aan de slag te gaan, kunt u terecht op de Shutterstock Developer Portal.

Voor digitale toepassingen met een gevestigde gebruikersbasis bieden zakelijke API-abonnementen volledige toegang tot afbeeldingen, videoclips en muziektracks op Shutterstock. Bovendien biedt het extra maatwerk voor bedrijfsmodellen, prioriteitsondersteuning op technisch en zakelijk gebied, uitgebreide toegang tot de geavanceerde zoekfunctie van Shutterstock, evenals integratie van de Shutterstock Editor.

Houd er rekening mee dat zakelijke API-abonnementen het enige Shutterstock-API-abonnement zijn dat print-on-demand en use-cases voor aangepaste producten ondersteunt. Voor het aanvragen van een zakelijk API-abonnement kunt u contact met ons opnemen.

Als u niet zeker weet welk abonnement of welke licentie het beste bij uw toepassing past, helpen wij u graag verder. U kunt dan contact opnemen met een persoonlijke API-adviseur om uw behoeften en wensen te bespreken.