Vormen gebruiken in Shutterstock Editor

Shutterstock biedt een reeks aan prachtige afbeeldingen – maar wist u dat Shutterstock haar gebruikers ook een grafische ontwerptool aanbiedt voor het creëren van de perfecte lay-out? Een van de vele functies is de mogelijkheid om vormen toe te voegen aan uw ontwerp.

Aan de linkerkant van het scherm vindt u de vormenknop op de canvas-taakbalk, te herkennen aan een overlappende driehoek en cirkel. Kies uit een van de vele gratis opties, zoals cirkels, vierkanten, pijlen en zelfs sterren. Selecteer wit, grijs of alleen een contourlijn. Bewerk uw vorm dan met een van de grafische ontwerp-functies van het programma om uw perfecte ontwerp te creëren.

• Positie: Selecteer de vorm met een linkermuisklik, houd de muis ingedrukt en sleep de vorm naar de gewenste positie. Gebruik de distributieknop in het midden van de object-taakbalk om de selectie uit te lijnen naar links, rechts of naar boven of beneden. U kunt de vorm ook deels buiten het canvas plaatsen of omdraaien door de gedraaide pijl onder aan de selectie te gebruiken. Klik en sleep verschillende elementen om tekst uit te lijnen met een specifieke vorm of bewerk objecten tegelijkertijd.

• Formaat: Selecteer de vorm en trek vanuit het midden van het vierkant om de breedte of hoogte aan te passen. Trek de hoeken naar buiten om de verhouding van de vorm te behouden en deze simpelweg te vergoten of te verkleinen.

• Kleur: Klik op de eerste knop van de object-taakbalk voor het keuzemenu met het paneel van alle beschikbare kleuren waarmee u uw vorm kunt inkleuren. Kies uit de sjabloonkleuren of maak uw eigen kleur via het tabblad Aanpassen.

• Contourlijn: Met de tweede knop van de object-taakbalk kunt u een contourlijn voor uw vorm creëren met sjabloon- of aangepaste kleuren. Daarnaast kunt u de stijl en dikte van de contourlijn kiezen.

• Slagschaduw: Voeg een slagschaduw toe aan de vorm door op de derde knop van links te klikken. Pas de mate van vervaging van de schaduw, de horizontale of verticale offset aan. U kunt ook de kleur van de schaduw kiezen, net als de intensiteit en de kleurschakering.

• Opaciteit: Opaciteit, of de mate van transparantie, kan worden aangepast met de vierde knop van links. Schuif de knop van rechts naar links om de opaciteit te verminderen of weer terug om de vorm van een minder transparante invulling te voorzien. Hebt u een Shutterstock-afbeelding gebruikt als achtergrond? Dan is dit de beste manier om een vorm te gebruiken, terwijl de afbeelding eronder toch redelijk zichtbaar blijft.

• Draaien: Met de zesde knop van links op de object-taakbalk kunt u de vorm draaien en met een klik wordt uw afbeelding liggend of staand weergegeven.

• Lagen: De vierde knop van rechts maakt het mogelijk om de vorm als toplaag te gebruiken of om hem onder andere canvaslagen te plaatsen, terwijl de vorm zichtbaar blijft boven de achtergrond.

• Vergrendelen: U kunt uw canvas en alle lagen vergrendelen door op de vergrendelknop te klikken. Deze knop is de derde knop van rechts op de object-taakbalk. Zo kunt u altijd meer elementen toevoegen met het beeldbewerkingsprogramma zonder dat u uw eerdere werk hoeft aan te passen.

• Dupliceren: Klik op de tweede knop van rechts in de taakbalk om een vorm in zijn geheel te dupliceren.

En u bent klaar! Zo makkelijk kan het zijn. Begin vandaag nog met ontwerpen in Shutterstock Editor om te ontdekken hoe u schitterende afbeeldingen kunt maken.