Vectoren openen op een Mac

Als u vector-/EPS-bestanden op een Apple-computer opent, wordt het bestand mogelijk door het programma Voorvertoning van Apple geopend. Dit komt doordat Voorvertoning als standaardprogramma is ingesteld voor het openen van vector-/EPS-bestanden.

Vector-/EPS-bestanden openen
Voorvertoning kan het bestand openen in een modus voor alleen weergeven, maar u kunt het bestand dan niet bewerken. Als u het bestand wilt bewerken, opent u Adobe Illustrator. Vervolgens selecteert u Openen en navigeert u naar het EPS-bestand. Het bestand wordt in Illustrator geopend en u kunt het vervolgens bewerken.

Illustrator instellen als standaardprogramma voor het openen van vector-/EPS-bestanden
Als u Illustrator wilt instellen als standaardprogramma voor het openen van vector-/EPS-bestanden, selecteert u het EPS-bestand, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u 'Toon info'. U kunt ook op Command + I drukken. In het paneel 'Toon info' selecteert u 'Openen met' en kiest u Adobe Illustrator uit de lijst. Als het programma niet in de lijst staat, kiest u 'Overige' en bladert u naar de bestandslocatie van de Illustrator-toepassing.

U kunt deze instelling wijzigen voor een enkel bestand, of op 'Alle wijzigen' klikken om alle vector-/EPS-bestanden te openen met Illustrator.