Uw nieuwe ontwerp opslaan via Google Drive

Een van de voordelen van Shutterstock Editor is het gemak waarmee u uw voltooide ontwerpen kunt opslaan, delen en exporteren. In standaard beeldbewerkingsprogramma's kan het lastig zijn om gemaakte ontwerpen op te slaan. Vaak moet u dan rekening houden met allerlei restricties en bestandscompatibiliteit. Iedereen die met een team werkt aan het ontwikkelen van gecoördineerde ontwerpprojecten weet dat het veel tijd kost om een simpele methode voor bestandsuitwisseling en online samenwerking op te zetten en te onderhouden. Alleen al het opzetten van een systeem kan een tijdrovende klus zijn en vervolgens kan het weken of zelfs maanden kosten om het systeem te perfectioneren.

Shutterstock Editor is een online ontwerp-app waarmee u uw ontwerpen gemakkelijk deelt met vrienden, familie, collega's en andere ontwerpers. We hebben een deelfunctie opgenomen in onze app zodat u uw al dan niet voltooide ontwerp meteen kunt exporteren naar veelgebruikte locaties, zoals Google Drive. Deze online opslagmap is een perfecte tool voor meerdere toepassingen, zoals persoonlijke en gezamenlijke ontwerpprojecten.

Bestanden opslaan in uw Google-account
Google Drive is een handige oplossing voor het opslaan van bestanden, die onderdeel is van elk Gmail-account. Aanmelden kost slechts enkele minuten via de startpagina van Google. U ontvangt dan een behoorlijke hoeveelheid gratis opslag voor het ordenen van uw documenten, spreadsheets, foto's, ontwerpprojecten, video's, audiobestanden en meer.

Het is het handigst om al ingelogd te zijn bij Google of Gmail in een ander tabblad of venster. Klik dan op de deelknop in Editor en selecteer de optie delen via Google Drive (wellicht moet u uw wachtwoord invoeren). Vervolgens klikt u simpelweg op de knoppen van de gegenereerde aanwijzingen en uw bestand verschijnt binnen enkele seconden in uw Google Drive-account. Het kan even duren voordat grote bestanden volledig geüpload zijn, dus sluit het venster of tabblad niet tijdens het uploadproces.

Wanneer het bestand in Drive is opgeslagen, kunt het e-mailen naar vrienden of collega's, downloaden naar uw (werk)computer, of opnieuw uploaden in Editor als een enkele afbeelding die verder bewerkt of gewijzigd kan worden met de tools in de app.

Uw afbeelding opslaan in Editor
Met Editor hebt u de mogelijkheid om uw nog niet voltooide werk op te slaan in Editor wanneer u inlogt op uw Shutterstock-account. Het gebruik van Shutterstock Editor en het Shutterstock-account is gratis, maar voor het opslaan van bestanden dient een downloadtegoed te worden aangeschaft. Wanneer u uw voltooide ontwerpen hebt opgeslagen op uw computer, kunt u deze uploaden via:

• Uw persoonlijke Facebook-account

• Uw Twitter-account

• Uw persoonlijke of bedrijfsblog

• Uw persoonlijke fotoalbum

• Websites die u beheert

Een tegoedbundel aanschaffen is de goedkoopste manier om alles soepel te laten verlopen. Het downloadtegoed kan ook gebruikt worden voor de deelfunctie in Editor. Om deze optie uit te proberen, selecteert u de deelknop aan de rechterzijde van het menu boven in de app. Zoals u kunt zien, is het mogelijk om uw voltooide ontwerp meteen te verzenden naar de cloudopslag van uw Google-account.

Het delen van afbeeldingen is een snelle en simpele manier om de samenwerking en communicatie tussen teamleden te verbeteren. Probeer deze functies vandaag nog uit.

Let op: Alleen Editor Pro-gebruikers kunnen ontwerpen opslaan in Dropbox en Google Drive.