Kleurgebruik in uw Editor-ontwerp

Shutterstock biedt ontwerpers - zowel hobbyisten als professionals - al jarenlang toegang tot de mooiste afbeeldingen om te gebruiken in hun ontwerpen. Maar wist u dat Shutterstock ook een programma voor beeldbewerking heeft, waarmee u niet alleen heldere en levendige foto's plaatst in de lay-out, maar ook extra kleur toevoegt voor een fris en spannend resultaat?

Deze grafische ontwerptool biedt de mogelijkheid om meerdere kleuraccenten aan uw foto toe te voegen. Of u er nou voor kiest om de achtergrond, de vormen of de tekst meer kleur te geven, met Shutterstock Editor kan het in slechts enkele muisklikken. Hier volgt een kort overzicht voor het kleurgebruik in uw Editor-ontwerp.

Achtergrond
Met de gebruiksvriendelijke grafische ontwerptool van Editor kunt u heel simpel de achtergrond van een effen kleur voorzien. Beweeg de cursor naar de linkerzijde van het scherm op de canvas-taakbalk en klik op de derde knop. Dit is een vierkant met diagonale lijnen. Als u hierop hebt geklikt, verschijnt een keuzemenu met een kleurentabblad aan de bovenkant. Klik op het tabblad en u krijgt een rij met ingestelde kleuren te zien waar u uit kunt kiezen.

Staat de kleur van uw keuze er niet bij? Klik dan op het plusteken in de linkerhoek onderin voor meer opties. Een paneel verschijnt met alle mogelijke beschikbare in elkaar overlopende kleuren van het bewerkingsprogramma. Klik op de tint en de kleurschakering van uw keuze. Als u een HTML-kleurcode hebt, kunt u deze onder in het venster invoeren. Om een kleur overeen te laten komen met een bestaande kleur op het canvas, klikt u op het pipet rechtsonder en plaatst u het boven de kleur die u wilt gebruiken. Klik dan nogmaals. Zo wordt de achtergrond meteen aangepast, zodat deze perfect overeenkomt.

Vormen
Wanneer u een vorm hebt gekozen, selecteert u deze op het canvas en de object-taakbalk verschijnt aan de bovenzijde van het scherm. Klik op de eerste knop, te herkennen aan een ingekleurde cirkel, voor het paneel met alle ingestelde kleuren. Klik simpelweg op de kleur van uw keuze en de vorm wordt ingekleurd. Voor alle kleuren en de bijbehorende tinten en kleurschakeringen klikt u op het tabblad Aanpassen. Hier kunt u weer een specifieke kleurcode invoeren onder in het scherm, of met het pipet de kleur overeen laten komen met een bestaande kleur. In het beeldbewerkingsprogramma kan de mate van kleurtransparantie worden aangepast door de vierde knop van links aan te klikken en de gewenste opaciteit te kiezen.

Tekst
Pas de kleur van uw tekst aan door de laag te selecteren, waardoor de tekst-taakbalk boven in het scherm verschijnt. In het midden is een knop met een ingekleurde zwarte cirkel te zien. Klik op de cirkel voor het keuzemenu met de ingestelde en aangepaste kleuren. Ook hier kunt u een HTML-kleurcode invoeren of het pipet gebruiken op het tabblad Aanpassen. Kies de kleur van uw keuze en uw tekst wordt meteen aangepast. Het keuzemenu blijft zichtbaar, zodat u gemakkelijk verschillende kleuren op uw tekst kunt uitproberen.

Wat u ook ontwerpt, bedenk altijd dat de kleur een belangrijk creatief middel is. Raadpleeg Shutterstock Editor voor nog meer opties om uw creatieve projecten naar een hoger plan te tillen.