Kan ik vectorafbeeldingen gebruiken als ik geen programma heb om vectors te bewerken?

Vectortekeningen kunnen worden bewerkt en op elke grootte worden geschaald zonder verlies van resolutie. U doet dit met Adobe Illustrator of een ander vectorbewerkingsprogramma. Adobe Illustrator is de industriestandaard voor het openen en bewerken van EPS-vectorbestanden. Als u een EPS-vector van Shutterstock wilt gebruiken, maar de functionaliteit voor bewerken en schalen niet nodig hebt, kunt u de vector vanaf de site opslaan als JPEG of het EPS-bestand als JPEG-afbeelding openen in Photoshop. Hier vindt u hoe:

Een EPS-bestand openen met Photoshop

• Download het EPS-bestand naar uw computer.

• Open Photoshop, kies Bestand > Openen en selecteer het EPS-bestand dat u hebt gedownload.

• Kies de afmetingen en resolutie. We raden minimaal 300 dpi aan voor afdrukken.

• Kies CMYK voor afdrukken of RGB voor web of tv.

• Selecteer "Verhoudingen behouden" om de hoogte-breedteverhoudingen te behouden en klik op OK.

Voorbeeld
De oorspronkelijke grootte van een vector-EPS-bestand is bijvoorbeeld 10 x 10 cm, maar u wilt een grotere afbeelding. U kunt het bestand in Photoshop openen en de afbeeldingsgrootte wijzigen in 100 x 100 cm, met 300 pixels per inch. Nadat u op "OK" hebt geklikt, worden de afmetingen van de vector gewijzigd en kunt u het bestand opslaan als JPEG. U hebt nu een groter bestand, zonder kwaliteitsverlies.

Deze stappen kunnen enigszins verschillen afhankelijk van uw versie van Adobe Photoshop. Voor meer hulp bij het gebruiken van afbeeldingen in Photoshop, raden we u aan de  Helppagina's van Adobe te gebruiken.