Hoe kan ik muziek downloaden?

U hoeft geen abonnee te zijn om door onze muziekselectie te bladeren. Als u een nummer hebt gevonden dat u wilt downloaden, kunt u het gewoon toevoegen aan uw winkelwagen en kunt u het daarna afrekenen.

Duur van muzieknummers

Een volledig nummer is een complete muziekopname met een intro en een slot. De duur van een nummer kan variëren van 50 seconden tot 10 minuten en de muziekbestanden die u downloadt, hebben een .wav-indeling.

Korte fragmenten zijn een reeks muziekclips van 15, 30 of 60 seconden die zijn bedoeld voor radio- en tv-reclames. Daarnaast kunnen deze worden gebruikt voor podcasts, video-advertenties of andere projecten waarvoor een kort muziekfragment nodig is.

Een muziekloop is een fragment met 'loops', dat oneindig wordt herhaald. Bij elk nummer worden verschillende typen loops aangeboden met een verschillende duur. Houd er rekening mee dat loops uitsluitend in .wav-indeling worden aangeleverd, omdat de mp3-indeling niet geschikt is voor looping. In de muziekspeler worden muziekloops 3 keer herhaald als voorbeeld. De set met loops bevat alle loops die in het voorbeeldvenster worden weergegeven en bevat GEEN eindstuk, alleen de loops.

Sporen zijn individuele audiotracks van een nummer die cruciale instrumenten van elkaar scheiden. Ze zijn zeer nuttig bij het bewerken en remixen om een unieke versie van het nummer te maken.

Indelingen van muziekbestanden

Nadat u een licentie voor onze site hebt aangeschaft, hebt u de mogelijkheid om het bestand met het volledige nummer te downloaden, plus een gezipte map met de Korte fragmenten en Loops in een .wav-bestand van uitzendkwaliteit.

Wanneer u voorbeelden van muziekfragmenten beluistert via Shutterstock-muziek, hoort u fragmenten van gecomprimeerde mp3-kwaliteit.

Downloaden

Klanten kunnen gratis een voorbeeld van een nummer beluisteren voordat ze beslissen om het te kopen. Klik gewoon op het pictogram voor 'Proberen' op de rij van het nummer, in de audiospeler of op de pagina met de details van het nummer.

Als u een nummer wilt downloaden via de startpagina of de pagina met zoekresultaten, gaat u als volgt te werk:

• Selecteer een nummer en klik op de knop 'Toevoegen aan winkelwagen'.

• Als het nummer in het winkelwagentje zit, kiest u de Standaardlicentie of de Uitgebreide licentie en klikt u op 'Naar de kassa'.

• Klik in het bestellingsoverzicht op 'Bestelling voltooien'.

• Ga naar de bestellingsbevestiging en klik op 'Downloaden'.

• Download 'Volledig nummer', 'Fragmenten, loops & sporen' of beide bestanden.

Als u een nummer wilt downloaden via de pagina met de details van het nummer, gaat u als volgt te werk:

• Kies de Standaardlicentie of de Uitgebreide licentie, klik op 'Toevoegen aan winkelwagen' en vervolgens op 'Winkelwagen bekijken'.

• Klik in het bestellingsoverzicht op 'Naar de kassa'.

• Selecteer 'Bestelling voltooien'.

• Ga naar de bestellingsbevestiging en klik op 'Downloaden'.

• Download 'Volledig nummer', 'Fragmenten, loops & sporen' of beide bestanden.